Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Δίωξη και κατά του Αυγουστίνου Ξηρού

Αλλος ένας Ξηρός κατηγορείται για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Είναι ο τέταρτος γιος του ιερέα Τριαντάφυλλου Ξηρού, ο Αυγουστίνος. Χτες ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Την κλήση για απολογία ενώπιον του εφέτη - ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκου έλαβε χτες το πρωί και καλείται να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12.00 η ώρα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του αφορούν την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων του με ευρήματα που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική από τις γιάφκες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Ν» και συγκεκριμένα σε κομμάτι τσίγκου που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή πλαστών πινακίδων, λαμαρίνα μοτοσικλέτας, σε βιβλίο για το αντάρτικο πόλεων κλπ. Ολα τα αποτυπώματα είναι μεταφερόμενα, κάτι που δε σημαίνει και την παρουσία του ατόμου στη συγκεκριμένη γιάφκα. Να υπενθυμίσουμε ότι στη συμπληρωματική απολογία του ο Σ. Ξηρός είχε πει ότι ο αδερφός τους Αυγουστίνος, καθώς και η Α. Ρομέρο Κορτές, δεν έχουν καμιά σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση και τον είχαν βοηθήσει σε μετακόμιση από ένα σπίτι σε άλλο.

Η κλήτευση του Α. Ξηρού είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί, καθώς οι πληροφορίες για την εμπλοκή ενός ακόμη μέλους της οικογένειας Ξηρού στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη» είχαν διαρρεύσει τα τελευταία 24ωρα. Εκτιμάται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, ότι ο ρόλος του Α. Ξηρού ήταν περιφερειακός και δεν έλαβε μέρος σε χτυπήματα της «17 Νοέμβρη».

Τέλος, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, που θα παραδοθεί στον εφέτη ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο και από την οποία προκύπτει ότι σε γιάφκες της «17 Νοέμβρη» βρέθηκαν τα αποτυπώματα των Α. Γιωτόπουλου, Ν. Παπαναστασίου, Δ. Κουφοντίνα, Σ. Ξηρού, Β. Τζωρτζάτου, Π. Τσελέντη, Κ. Καρατσώλη, Κ. Τέλιου, Δ. Γεωργιάδη και Αγ. Σωτηροπούλου. Επίσης, η συνδεσμολογία των υλικών της βόμβας που εξερράγη στις 29 Ιούνη του 2002 στον Πειραιά είναι πανομοιότυπη με τις ρουκέτες που χρησιμοποιήθηκαν σε χτυπήματα της «17 Νοέμβρη» στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην οικία του Γερμανού πρέσβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ