Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Συλλυπητήρια

Γιώργος Φιλ. Σαρδέλης, από την Αμερική, όπου ζει και εργάζεται: Η οικογένειά μου κι εγώ εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα και στην κόρη της, για τον άδικο χαμό του Θανάση Παπαρήγα. Ακόμα θα 'θελα με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας να δηλώσω - λόγω της πείρας μου την οποία απόκτησα εργαζόμενος εδώ στην Αμερική - πως δεν υπάρχει πιο άδικο πολιτικό σύστημα από τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό. Ως επιχειρηματίας κατάλαβα ότι η αρετή, οι αρετές του σοσιαλισμού, χρειάζεται και την κατάλληλη κοινωνία για ν' ανθίσει.

Κοινοτικά

Τάκης-Λαγκαδιώτης, Θεσσαλονίκη. Μέσα στις θετικές δραστηριότητες της Κοινότητας Μεσολουρίου Γρεβενών που ξεχώρισα, όπου πέρασα τις διακοπές μου, ήταν: Τα αποκαλυπτήρια μνημείου των πεσόντων πατριωτών της κοινότητας, της περιόδου 1940-'49, τα έργα υποδομής στο χωριό, όπως ασφαλτόδρομοι, παιδική χαρά, ξενώνας, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης κτλ.

Ομως, πολλά έργα μένουν ακόμη να γίνουν για να καλυτερεύσει η ζωή των κατοίκων της περιοχής αυτής. Σημειώνω ορισμένα: Δρομολόγηση λεωφορείου ΚΤΕΛ από Γρεβενά προς το χωριό και αντιστρόφως. Απομάκρυνση κτηνοτροφικών μονάδων από το χωριό διότι προκαλούν μολύνσεις επιβαρύνοντας την υγεία των κατοίκων. Φωτισμός όλων των δρόμων της κοινότητας και ίδρυση μιας εκπολιτιστικής λέσχης για τη νεολαία.

Η «πάταξη» της τρομοκρατίας

Ευθύμιος Βαλκανάς, Ηλιούπολη. Μιλάνε οι κυβερνώντες μας για μεγάλη επιτυχία σχετικά με την πάταξη της τρομοκρατίας, που την ονόμασαν κατά καιρούς ή «17Ν» ή ΕΛΑ ή Επαναστατικούς Πυρήνες κτλ. κτλ. Βέβαια, αρκετό καιρό πριν, διάφοροι παράγοντες, εσωτερικοί και εξωτερικοί, που επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας, δήλωναν - μέσω των ΜΜΕ - ότι βρισκόμαστε ενόψει συλλήψεων και αποκαλύψεων για την τρομοκρατία στη χώρα μας. Και, ω του θαύματος, προεξάρχοντος του νέου Πιουριφόι, κ. Μίλερ, επαληθεύτηκαν με την «αποκάλυψη» των μελών της «17Ν». Και ερωτώ, μήπως πίσω από όλη αυτή τη φιλολογία και πρακτική βρίσκονται και την κατευθύνουν οι υπερατλαντικοί, οι Ευρωπαίοι και Ισραηλίτες ακόμη «φίλοι» και «προστάτες μας»; Και τα καυτά προβλήματα που μας απασχολούν τελευταία, όπως ανεργία, Ασφαλιστικό, οικονομική κατάρρευση, καταχρήσεις, ευτελισμός της δημόσιας ζωής κ.ά., προσπαθούν οι ιθύνοντες να τα αντιμετωπίσουν και να τα λύσουν με τον πιο αντεθνικό, αντιλαϊκό και απαράδεκτο γενικά τρόπο;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερωτηματικά και επιφυλάξεις (2002-07-04 00:00:00.0)
Ασθένειες και ΕΕ «καθαρίζουν» τους καπνοπαραγωγούς (2001-06-28 00:00:00.0)
Σεβασμός και εκτίμηση για τη δράση του (2000-08-19 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1998-07-25 00:00:00.0)
Ο σεισμός ήταν μόνο ένα περιστατικό (1997-06-08 00:00:00.0)
Οπου χωριό κι η μοίρα του (1997-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ