Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορίου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, οι σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών, έξω από το υπουργείο Εμπορίου, στις 10 το πρωί.

H κινητοποίηση γίνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) και αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που επιδεινώνουν δραματικά την οικονομική κατάσταση των σπουδαστών. Οι αυξήσεις στα είδη μαζικής κατανάλωσης, στα ενοίκια, στα τιμολόγια των Δημόσιων Επιχειρήσεων έρχονται να προστεθούν στα ποσοστά αυξήσεων που επιβλήθηκαν στα δίδακτρα των σχολών, που έφτασαν φέτος το 4%.

Ο ΣΥΣΠΙΣ επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, για άλλη μια φορά, το πάγιο αίτημά του, που αφορά στο πάγωμα των αυξήσεων στα δίδακτρα και υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολή, που θα διεκδικούν τα ιδιαίτερα, αλλά και τα κοινά αιτήματα.

Παράλληλα, το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών, αποφάσισε τη συμπλήρωση των κενών θέσεων του ΔΣ, που δημιουργήθηκε από την αποφοίτηση των μελών του. Ακόμη, αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης, την Πέμπτη 14 Νοέμβρη, με θέμα: «Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ», στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, στις 7 το βράδυ.

«Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί - παιδεία - ελευθερία είναι, ιδιαίτερα για τους σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών, επίκαιρα τώρα όσο ποτέ άλλοτε. Η μαύρη, ανασφάλιστη απλήρωτη εργασία οργιάζει στις πρακτικές που μας στέλνουν οι σχολάρχες. Τη λειψή γρήγορα αναλώσιμη κατάρτιση που μας προσφέρουν οι σχολές την πληρώνουμε πανάκριβα. Τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας βρίσκονται υπό διωγμό. Συνεχίζουμε το δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του '73. Συνεχίζουμε το δρόμο της οργανωμένης πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΣΠΙΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ