Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι Ομοσπονδία Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης και καταδικάζει την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σημειώνοντας ότι μετά από τρία χρόνια σέρνονται στα δικαστήρια σαν κοινοί ποινικοί εγκληματίες 77 εκλεγμένοι μαθητές 15μελών συμβουλίων οχτώ Ενιαίων Λυκείων και ΤΕΕ της Θεσσαλονίκης.

Σε επιστολή της, που απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας, η Ομοσπονδία τονίζει ανάμεσα στα άλλα:

«Θεωρούμε ότι με την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων η κυβέρνηση στοχεύει αφ' ενός στην τιμωρία αυτών που τόλμησαν να κρίνουν, να αμφισβητήσουν και να αντιπαλέψουν τις επιλογές της και αφ' ετέρου να αποτρέψει, μέσα από το φόβο των διώξεων και την ταλαιπωρία που συνεπάγονται, νέες διεκδικήσεις.

Η απόφαση για τη συγκεκριμένη μορφή διεκδίκησης είναι απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των εν λόγω σχολείων, που συγκλήθηκαν, πραγματοποιήθηκαν και αποφάσισαν σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων».

Στη συνέχεια η Ομοσπονδία Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης τονίζει ότι οι μαθητές διαπίστωσαν έγκαιρα τις σοβαρότατες αρνητικές πλευρές του Ν.2525/97, αγωνίστηκαν και δικαιώθηκαν.

«Σ' έναν κόσμο που μαστίζεται από έλλειψη οραμάτων και ιδανικών, το σχολείο πρέπει να είναι κοιτίδα παροχής ολόπλευρης μόρφωσης, να μορφώνει πολύπλευρα την προσωπικότητα των μαθητών και να διαπλάθει ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία και τη ζωή τους. Δημιουργική όμως προσωπικότητα διαμορφώνει η γνώση που αποχτιέται με τη δημιουργική συμμετοχή του παιδιού στα δρώμενα του σχολείου και της κοινωνίας.

Αν ζητούμενο από το σχολείο είναι η σωστή τοποθέτηση του νέου ανθρώπου απέναντι στη ζωή και στα προβλήματά της, τότε το σχολείο πρέπει να δημιουργεί το κριτήριο στους μαθητές για το σωστό και λάθος, και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το κριτήριο της αλήθειας για τη ζωή», σημειώνεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ