Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Αποδίδουν οι διαπραγματεύσεις;

ΛΟΜΗ.--

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ειρήνευση στην Ακτή Ελεφαντοστού, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην εμφύλια διαμάχη που ξέσπασε πριν από εφτά, περίπου, βδομάδες στην περιοχή. Οι εχθροπραξίες, σύμφωνα με τους στασιαστές, ξεκίνησαν, «λόγω των ανυπέρβλητων θρησκευτικών διαφορών, μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων κατοίκων».

Παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις των διαπραγματευτών, οι δύο πλευρές, που ξανάρχισαν την Τετάρτη τις συνομιλίες στο γειτονικό Τόγκο, εμφανίζονται κάπως απρόθυμες να συμβιβαστούν, εμμένοντας, προς το παρόν, οι μεν στασιαστές στην παραίτηση του Προέδρου Γμπάγκμπο, η δε κυβέρνηση στον αφοπλισμό των στασιαστών. Το μόνο θετικό μέχρι στιγμής, είναι ότι διατηρείται η εκεχειρία, από τις 17/10/2002.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για την ειρήνευση στην Ακτή Ελεφαντοστού, επιδεικνύουν οι χώρες της Δ. Αφρικής, βλέποντας τα συμφέροντά τους να κλονίζονται από την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σύμφωνα με σχετική απόφαση των υπουργών Αμυνας, πέντε Δυτικοαφρικανικών χωρών, θα αποστείλουν ειρηνευτική δύναμη, 2.000 ανδρών περίπου, που θα αντικαταστήσει τα γαλλικά στρατεύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ