Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Νέος γύρος διαδηλώσεων των ανέργων

Συσσίτιο των ανέργων διαδηλωτών

Associated Press

Συσσίτιο των ανέργων διαδηλωτών
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Δεκάδες χιλιάδες άνεργοι, από δεκάδες οργανώσεις, ένωσαν τη φωνή τους για άλλη μία φορά, διαδηλώνοντας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και απαιτώντας μία οριστική λύση όσον αφορά το καθεστώς ουσιαστικής ομηρίας πάνω από 80.000 ανέργων, που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και αυτό το μηδαμινό επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν, ύψους 150 πέσο, εξαιτίας... γραφειοκρατικών κωλυσιεργιών.

Εννοείται ότι η αστυνομική παρουσία ήταν κάτι παραπάνω από ορατή, αλλά έλειψαν οι ωμότητες των προηγούμενων αντιμετωπίσεων που οδήγησαν στο θάνατο δύο ανέργους στις διαδηλώσεις του περασμένου Ιούνη. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του κινήματος των ανέργων της Αργεντινής, δεν έλειψαν περιστατικά, όπως η ακινητοποίηση ολόκληρων οικογενειών ακόμη και των παιδιών τους με γκλοπ και όπλα, την ώρα της προσέλευσή τους στη συγκέντρωση, που προκάλεσαν τον τρόμο κυρίως των νηπίων.

Η διαδήλωση και η πορεία είχε ως πρώτο σταθμό το κτίριο του Κογκρέσου, κατόπιν κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εμπορίου όπου οι πικετέρος επέδωσαν τα αιτήματά τους στην υπουργό Γκρασιέλα Καμάνο, και μετά ενώθηκαν με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες που τελεί υπό κατάληψη εδώ και μήνες και κατέληξαν όλοι μαζί στην Πλάσα ντε Μάγιο, όπου απαίτησαν όλοι μαζί για μία ακόμη φορά «Να φύγουν όλοι» και «κυβέρνηση εργατών». Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν και στην Κόρδοβα και το Ροσάριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ