Κυριακή 17 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΝ
Ευκαιρία... διάκρισης

Ο Βλάσης Μάρας συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης για τη χώρα μας

Sportidea

Ο Βλάσης Μάρας συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης για τη χώρα μας
Ετοιμοι να ριχτούν στη δυνατή δοκιμασία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οργάνων που ξεκινάει την Τετάρτη και ολοκληρώνεται στις 24 του μήνα στην Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, δηλώνουν οι πέντε αθλητές και οι δύο αθλήτριες που θα παλέψουν στη διοργάνωση για τη διάκριση. Στους αγώνες, στους οποίους κάθε αθλητής θα αγωνιστεί σε δύο όργανα και θα βαθμολογηθεί ξεχωριστά, από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος, οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Κώστας Μπαρμπάκης, Λεωνίδας Τζαβάρας, Χρήστος Λιμπανοβνός, Δήμητρα Καστρίτση και Βασιλική Μιλλούση.

Η ελληνική αποστολή έχει πολλές ελπίδες να πανηγυρίσει κάποιο μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ωστόσο δύο από τους αθλητές μας θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο. Συγκεκριμένα, ο Βλάσης Μάρας είναι βασικός υποψήφιος για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και μάλιστα του χρυσού, καθώς ο 20χρονος πρωταθλητής που είναι κάτοχος του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού τίτλου στο μονόζυγο, δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Χαρακτηριστικά, στο πρόσφατο τριεθνές τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Μίκρα με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας, ο νεαρός πρωταθλητής αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού στην πρώτη του παρουσία σε εγχώρια διοργάνωση μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πάτρας και κατάφερε τελικά να κατακτήσει την πρώτη θέση στο μονόζυγο συγκεντρώνοντας 9.400 βαθμούς. Παράλληλα, στο διεθνές τουρνουά του Μινσκ, «μάγεψε» τους πάντες με το ριψοκίνδυνο και πολύ εντυπωσιακό πρόγραμμά του και κυρίως με την έξοδο που μόνο αυτός επιχειρεί από όλους τους σημερινούς αθλητές του κόσμου. Αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστους τους διοργανωτές, οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ειδική απονομή για την εμφάνισή του. Ο ίδιος, με δηλώσεις του σε ελληνική ιστοσελίδα αναφέρει πως αν εκτελέσει σωστά το καινούριο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει, τότε το χρυσό μετάλλιο είναι δικό του. «Στόχος μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οργάνων της Ουγγαρίας, όπου θα παρουσιάσω το νέο μου πρόγραμμα, θα είναι αρχικά η είσοδός μου στον τελικό. Από κει και πέρα, το ζητούμενο είναι να εκτελέσω σωστά το πρόγραμμα. Αν το πετύχω, το χρυσό μετάλλιο είναι δικό μου», είπε χαρακτηριστικά ο Βλάσης Μάρας.

Την ίδια ώρα, ίδιο αριθμό ποσοστών επιτυχίας συγκεντρώνει και ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο. Ο 23χρονος πρωταθλητής Ευρώπης, σε όσες διοργανώσεις (μίτινγκ) και αν πήρε φέτος μέρος, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και όχι άδικα θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για να ανέβει στην κορυφή. Στη διοργάνωση της Μίκρας, όπου και αυτός είχε πάρει μέρος εκτός συναγωνισμού, κατέκτησε εύκολα το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 9.500 βαθμούς. Το ίδιο όμως εντυπωσιακός ήταν και στο μίτινγκ του Ντέμπρετσεν, όπου σκαρφάλωσε πάλι στην κορυφή, συγκεντρώνοντας 9.600 βαθμούς. «Πρώτα θα προσπαθήσω να μπω στον τελικό. Αν τα καταφέρω, θα κοιτάξω να βρεθώ στα μετάλλια. Πρέπει να χτίσεις το ένα τουβλάκι πάνω στο άλλο για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Σε τέτοια αθλήματα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Εχει τύχει πολλές φορές Ολυμπιονίκες να χάνουν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα», είπε αναφερόμενος στους στόχους του στο Παγκόσμιο, ενώ για το πρόγραμμά του τόνισε: «Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει μία σειρά από πρωτότυπες ασκήσεις, οι οποίες ανεβάζουν πολύ το συντελεστή δυσκολίας. Από αυτές ξεχωρίζουν δύο: Η άσκηση "Βασίλης Τσολακίδης", που έχει πάρει το όνομά μου επειδή την καθιέρωσα πρώτος και η άσκηση "Ρίτσαρντ", που πρωτοπαρουσιάστηκε τη δεκαετία του '70, αλλά από κει και πέρα δεν την έχει εκτελέσει κανένας».

Στο μεταξύ, φερέλπιδες για να διακριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των οργάνων, είναι σύμφωνα με τα «δείγματα γραφής» που έχουν δείξει φέτος, και οι Λεωνίδας Τζαβάρας και Κώστας Μπαρμπάκης. Η τελευταία διεθνής εμφάνιση των πρωταθλητών μας, ήταν στο διεθνές μίτινγκ του Μινσκ, όπου ο Μπαρμπάκης είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος και ο Τζαβάρας τη δεύτερη θέση στον πλάγιο ίππο. Τίποτα όμως δεν αποκλείει η χώρα μας να «γευτεί» κάποιο μετάλλιο και από τους υπόλοιπους τρεις αθλητές, αφού ο Χρήστος Λιμπανοβνός, η Δήμητρα Καστρίτση και η Βασιλική Μιλλούση, συγκαταλέγονται στους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας.

Ο... μεγάλος απών

Πάντως, μεγάλη απώλεια για τα ελληνικά χρώματα θεωρείται η απουσία από τη διοργάνωση του Δημοσθένη Ταμπάκου. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης, αποκλείστηκε από την αποστολή καθώς θεωρείται ανέτοιμος. Στη Θεσσαλονίκη, ο αποκλεισμός του χαρακτηρίστηκε από πολλούς «αδικαιολόγητος» και «ύποπτος», ωστόσο ο ίδιος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε ότι συμφωνεί με την απόφαση να μην πάρει μέρος, καθώς παραδέχτηκε πως δεν είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οργάνων. «Δεν πικράθηκα από την απόφαση. Αυτή με βρίσκει σύμφωνο. Μάλιστα, θέλω να επισημάνω ότι ήταν και δική μου απόφαση να μην ταξιδέψω με την αποστολή. Δεν ήθελα να κατέβω στους αγώνες, αφού δεν είμαι απόλυτα έτοιμος», είπε μεταξύ άλλων ο Ελληνας Ολυμπιονίκης.


Μ. ΒΩΣΣΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χρυσός» ο Κοσμίδης (2012-05-30 00:00:00.0)
«Χρυσή» απώλεια (2006-04-15 00:00:00.0)
Χρονιά προετοιμασίας (2005-12-31 00:00:00.0)
Διασώθηκε ο Ταμπάκος (2003-08-19 00:00:00.0)
Χρυσό δίδυμο (2002-04-30 00:00:00.0)
Η ώρα των πρωταθλητών (2002-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ