Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Αργότερα η απόφαση για τη ΔΕΠΑ

Αν και ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης, τελικά δε συζητήθηκε χτες κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η εξαγορά του 30% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Δ. Παπούλια, το εν λόγω θέμα, μετά από αίτημα του δημοσίου θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Είναι εμφανές ότι το ζήτημα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ, από τη ΔΕΗ, βάσει σχετικού νόμου, μπλοκάρει πλέον, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εξαγορά του υπολοίπου 35% της ΔΕΠΑ (ποσοστό του 35% κατέχουν επίσης τα Ελληνικά Πετρέλαια).

Παράγοντες της ΔΕΗ εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα, ωστόσο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, αν δεν ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός και ο καθορισμός του τιμήματος για το 35%, η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά, αφού το τίμημα που θα προσφέρει η ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

Την ίδια στιγμή, ήδη η ΔΕΗ ετοιμάζεται για τη δεύτερη ιδιωτικοποίησή της και από τις 3 - 6 του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για τη διάθεση ενός πακέτου του 15%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ