Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Με τα τρακτέρ στον αγώνα

Με τα τρακτέρ στους δρόμους βγαίνουν την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Νοέμβρη, οι παγετόπληκτοι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, εντείνοντας τον αγώνα διεκδίκησης δίκαιων και άμεσων αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου χειμώνα. Οπως αποφασίστηκε στη χτεσινοβραδινή, μαζική, συγκέντρωση των παγετόπληκτων της επαρχίας, που έγινε στο κινηματοθέατρο «Μαξίμ», στον Τύρναβο, την Τετάρτη θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους απέναντι από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, όπου και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, στις 10 το πρωί.

Οι αποφάσεις για τις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών του Τυρνάβου, πάρθηκαν ύστερα και από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Παγετόπληκτων της επαρχίας με τον υπουργό Γεωργίας, ο οποίος, εμμένοντας στην κυβερνητική επιχείρηση κοροϊδίας σε βάρος τους, τους έδωσε νέες ψευτοϋποσχέσεις.

Πάντως, οι αγρότες του Τυρνάβου διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να περάσει το δικό της και να τους εξαπατήσει, αλλά θα βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο του αγώνα απαιτώντας αποζημιώσεις, που να καλύπτουν στο 100% τις ζημιές.

Για τους νέους αγώνες τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης προετοιμάζονται, συνολικότερα, οι αγρότες του Νομού Λάρισας, με εξορμήσεις ενημέρωσης σε χωριά, δήμους και επαρχίες, που αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Ενημερωτικές συγκεντρώσεις, συσκέψεις κι άλλες δραστηριότητες, με στόχο την οργάνωση του αγώνα κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αποφάσισε και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας. Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ