Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Εκφασισμός με μανδύα εκσυγχρονισμού

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και η αστυνομική τρομοκρατία μάς φέρνουν πίσω στα μαύρα χρόνια που ζήσαμε εμείς, καταγγέλλουν οι απόμαχοι της δουλιάς

Την ένταση του αυταρχισμού της αστυνομικής και δικαστικής τρομοκρατίας το τελευταίο διάστημα, με τις δίκες των αγροτών, των μαθητών, το ξυλοφόρτωμα των απεργών ναυτεργατών και την επιστράτευσή τους, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους, την οποία κοινοποιούν στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Εργασίας, καθώς και στα κόμματα της Βουλής, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Οπως καταγγέλλουν οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες, το τελευταίο διάστημα το κακό έχει παραγίνει, με την καταδίκη των μελών της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, τη δίκη που εκκρεμεί κατά των αγωνιστών της ειρήνης στο Κιλκίς, που αγωνίστηκαν κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. «Και το τελευταίο -συνεχίζει- όπου ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας Γ. Πέρρος -του μεγαλύτερου της χώρας- οδηγείται με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα. Η κυβέρνηση δείχνει όλο και πιο πολύ το αυταρχικό της πρόσωπο».

Σημειώνουν, επίσης, ότι «τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με τους τρομονόμους και τις επιταγές της ΕΕ, για τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πλήττουν θανάσιμα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Ολα αυτά μάς φέρνουν πίσω στα μαύρα χρόνια που ζήσαμε εμείς οι παλιοί αγωνιστές. Με τέτοιες πολιτικές επιλογές οδηγούμαστε βήμα το βήμα στον πλήρη εκφασισμό της χώρας, με τον μανδύα του εκσυγχρονισμού».

Οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων διαμαρτύρονται έντονα και απαιτούν, εδώ και τώρα, να σταματήσουν οι τρομοκρατικές δίκες και να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατία -συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.

«Τα μέτρα αυτά -καταλήγουν- δεν πρόκειται να πτοήσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους μας και θα αγωνιστούμε προς κάθε κατεύθυνση, για να φράξουμε το δρόμο στις αντιλαϊκές τους επιλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ