Σάββατο 16 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι στη μάχη για ακόμα πιο ισχυρό συνδικάτο

Για τους οικοδόμους της Αθήνας, συνολικά για την εργατική τάξη, ειδικά για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η χτεσινή εξέλιξη δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Σ' αυτήν τη φάση, σ' αυτές τις ώρες, χρειάζεται γενική στράτευση, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη να δοθεί με επιτυχία η μάχη της ακόμα μεγαλύτερης μαζικοποίησης του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας. Να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι οικοδόμοι. Αυτό απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης. Κι αυτό δεν είναι υπόθεση μόνον των οικοδόμων. Είναι υπόθεση - χρέος όλου του ταξικού κινήματος. Να ενημερωθούν όλοι, να μη λείψει κανείς.

Από την επίθεση στο Συνδικάτο Οικοδόμων βγαίνει μια σοβαρή πείρα: Οι οικοδόμοι, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο και στην ταξική γραμμή, έδωσαν απάντηση, εμπόδισαν την επίθεση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όταν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ προσπάθησαν να χτυπήσουν το Συνδικάτο και να εμποδίσουν την προσέλευση των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες.

Οι εργάτες πρέπει συνολικά να σκεφτούν πάνω στην πλούσια δράση του Συνδικάτου, τους αγώνες που έχει δώσει μέσα και από το ΠΑΜΕ, το ρόλο που παίζει συνολικά στην πάλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ενίσχυση του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας σημαίνει ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για τους οικοδόμους ειδικά, σημαίνει πως εξοπλισμένοι με τη δύναμη του Συνδικάτου τους θα δώσουν καλύτερα τη μάχη ενάντια στην ανεργία, που έρχεται να τους τσακίσει μετά το τέλος των μεγάλων έργων. Και καθώς η οικονομική κρίση πλησιάζει, τα προβλήματα θα οξύνονται και η επίθεση θα ενταθεί, η ενίσχυση του Συνδικάτου σημαίνει ενίσχυση του αγώνα για το μεροκάματο, για την Υγεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, από καλύτερες θέσεις. Σημαίνει ενίσχυση της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συμβιβασμού και συμβολή στην αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ