Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχόμενες επιδρομές και συλλήψεις

Associated Press

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΟΥΛΚΑΡΕΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Με νέα επιδρομή τανκς και ελικοπτέρων στην Τουλκαρέμ, την ώρα που, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές είχε ανακοινωθεί η άρση της πολύωρης απαγόρευσης κυκλοφορίας, συνεχίζει το «έργο αυτοάμυνάς» ο ισραηλινός στρατός στη Δυτική Οχθη.

Οπως ανακοινώθηκε, σκοτώθηκε ένας καταζητούμενος, στέλεχος των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα», από Ισραηλινούς πράκτορες υποστηρίζουν οι Παλαιστίνιοι, ενώ άλλοι 4 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, νεκρός έπεσε άλλος ένας 13χρονος, όταν ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά στη μολότοφ που εκτόξευσε εναντίον τους. Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και στη Γάζα, όταν μετά από ανταλλαγή πυρών με τον ισραηλινό στρατό, ένα τανκ ισοπέδωσε το σπίτι που είχαν καταφύγει κοντά στον εποικισμό Κφαρ Νταρόμ, κατά τους Ισραηλινούς, στον καταυλισμό Ντέιρ αλ Μπάλαχ, κατά τους Παλαιστινίους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν άλλες 36 συλλήψεις στη Δ. Οχθη.

Στο μεταξύ, για έναρξη μιας αλλαγής στο ισραηλινό πολιτικό σκηνικό του Ισραήλ έκαναν λόγο πολλοί αναλυτές μετά από τη συντριπτική επικράτηση του νυν δημάρχου της Χάιφα, Αμράμ Μίτζνα, στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος. Ο Μίτζνα επανέλαβε ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες «με όποια παλαιστινιακή ηγεσία φανεί ότι διαθέτει την ίδια ετοιμότητα» και ότι προτίθεται να αποσύρει στρατό και εποίκους από τη Γάζα, αλλά και να εκκενώσει τους περισσότερους εποικισμούς της Δ. Οχθης. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης αντέδρασε θετικά στην εκλογή Μίτζνα και τόνισε ότι προτίθεται να συνομιλήσει μαζί του «στη γραμμή της πολιτικής του δολοφονημένου Γιτζάκ Ράμπιν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ