Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΕ ΔΕΗ
Κινητοποίηση για να πνίξουν τη δυσαρέσκεια

Κάτω από την ισχυρή πίεση των εργαζομένων της ΔΕΗ και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με σκοπό να αποφύγει μεγαλύτερες αντιδράσεις, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με ένα πλαίσιο αιτημάτων ενταγμένο στα δικά της μέτρα και σταθμά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η ίδια η πρόταση για κινητοποιήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έγινε από την πλειοψηφία αλλά από τις ταξικές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συνεργασίας». Η πρόταση μάλιστα μίλαγε για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 5 του Δεκέμβρη και με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο αλλά τελικά δεν έγινε αποδεκτή.

Αντί γι' αυτό, η πλειοψηφία αποφάσισε να εξουσιοδοτηθεί το προεδρείο για να αποφασίσει κάποια στιγμή κινητοποιήσεις με ένα πλαίσιο αιτημάτων κατώτερο των προβλημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ζήτημα του δεύτερου πακέτου μετοχοποίησης της ΔΕΗ επιμένουν να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, αφού δεν την αρνούνται αλλά αντίθετα τη θέλουν με... όρους. Και σε όλα τα υπόλοιπα αιτήματα όμως, όπως λειτουργία της επιχείρησης, έλλειψη τεχνικού προσωπικού, ατυχήματα, εντατικοποίηση, αποδιοργάνωση, η πολιτική της πλειοψηφίας κινείται στη στήριξη των επιλογών της διοίκησης αφήνοντας έξω από κάθε αγώνα τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά της, η «Αγωνιστική Συνεργασία» κατήγγειλε αυτή την τακτική καταθέτοντας ως πλαίσιο αιτημάτων την πλήρη εναντίωση στη μετοχοποίηση, άμεση πρόσληψη προσωπικού, κατάργηση του οργανογράμματος της διοίκησης και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της επιχείρησης.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Δ. Μπαρδαβίλιας, αντιπρόεδρος της ΕΤΕ και μέλος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», τόνισε: «Η αδράνεια της πλειοψηφίας όλο το προηγούμενο διάστημα έχει φέρει σήμερα μετοχοποιημένη τη ΔΕΗ κατά 16% και μείωση προσωπικού έως 50%. Για να καλύψουν λοιπόν αυτή τη δυσαρέσκεια και την εκφρασμένη οργή των εργαζομένων και για να υπεκφύγει στην πρότασή μας απλώς αποφάσισαν κάποιοι στιγμή να κάνουν κινητοποίηση. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να συσπειρωθούν και να προσπεράσουν την πλειοψηφία του σωματείου και να διεκδικήσουν αυτά που πραγματικά πρέπει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ