Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ταξικό αγωνιστικό προσκλητήριο

Υπόθεση των εργαζομένων η επιτυχία της απεργίας στις 5 του Δεκέμβρη, το πλαίσιο και η συνέχιση του αγώνα, τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Τη μάχη της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 του Δεκέμβρη, δίνουν εντατικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, προκειμένου η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις να είναι αντίστοιχη με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Το Πανεργατικό Μέτωπο διοργανώνει τη μέρα της απεργίας προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί. Η κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή στις 11 το πρωί. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για τον πανελλαδικό χαρακτήρα της, αλλά και επειδή οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μπορούν με τη συμμετοχή τους και τα αιτήματα που θα προτάξουν να καθορίσουν ουσιαστικά το περιεχόμενο της πάλης και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί στην προσπάθεια για τη μαζική ανταπόκριση των εργαζομένων σε αυτή την κινητοποίηση και την ενεργητική παρέμβασή τους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την απεργία τονίζει χαρακτηριστικά: «Αυτός ο αγώνας για να πάρει ταξικά διεκδικητικά χαρακτηριστικά, για να έχει προοπτική και δυναμική πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από συντονιστικές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, θα πρέπει να καθορίσουν και το πραγματικό διεκδικητικό περιεχόμενο της απεργίας και την καλύτερη οργάνωση και την προοπτική αυτού του αγώνα. Και πάνω απ' όλα θα πρέπει να αποκρούσουν αποφασιστικά την εξαγορά συνειδήσεων και την υπονόμευση της απεργίας που ήδη ξεκίνησαν κυβερνητικοί κύκλοι, και όχι μόνο, με το "δούρειο ίππο" του "διαίρει και βασίλευε" της αντεργατικής επιδοματικής πολιτικής».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώξεις της, τονίζεται: «Οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις προωθούνται από την κυβέρνηση με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους τομείς. Στη δημόσια διοίκηση εξειδικεύονται με το κυβερνητικό σχέδιο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" αλλά και με άλλες κυβερνητικές παρεμβάσεις, με στόχο η κρατική μηχανή να γίνει πιο αποτελεσματική στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της "νέας τάξης πραγμάτων"».

Η δράση και ο προσανατολισμός των ταξικών δυνάμεων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος και απαραίτητος, καθώς σε αυτή την κρίσιμη περίοδο οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» επιμένουν σε ένα πλαίσιο ανακόλουθο με τις ανάγκες των εργαζομένων, ακόμη και αποπροσανατολιστικό.

Χαρακτηριστική ήταν και η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σ. Παπασπύρου, ότι δεν υπάρχει θέμα εφαρμογής του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», άρα και ανάγκη η ΑΔΕΔΥ να προβάλει την εναντίωσή της σε αυτό τη συγκεκριμένη περίοδο. Την ίδια ώρα, όμως, η κυβέρνηση βασίζεται στις κατευθύνσεις αυτού του προγράμματος για τις αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση, ακόμη και στην πρότασή της για το νέο μισθολόγιο, με τη σύνδεση «μισθού - παραγωγικότητας»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες (2002-06-11 00:00:00.0)
Απεργία στις 11 Απρίλη (2002-03-30 00:00:00.0)
Στήριξη σε πολύπλευρους «διαλόγους» (2001-05-30 00:00:00.0)
Απεργούν όλοι στις 26 Απρίλη (2001-04-21 00:00:00.0)
Ταξικός γιορτασμός με το ΠΑΜΕ (2000-04-22 00:00:00.0)
Απεργία έτσι γενικώς και αορίστως... (1997-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ