Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιούνη. Η νέα μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης δίνεται με περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συσκέψεις και συνελεύσεις εργαζομένων, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εξορμήσεις και άλλες δραστηριότητες.

Στη Λάρισα, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε συνεδρίασή της πήρε ομόφωνα απόφαση συμμετοχής στην απεργία --σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συμμετείχε με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ-- έχει σημάνει αγωνιστικός συναγερμός. Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και της συγκέντρωσης που θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, σήμερα στις 9.30 π.μ. θα συναντηθούν οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος στη Μαγνησία, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία κατά πλειοψηφία. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση πάρθηκε με 12 ψήφους υπέρ --υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι σύμβουλοι της ΔΑΣ, της ΔΑΚΕ, της ΑΤΕ (Αυτόνομη Παρέμβαση) και ο σύμβουλος της ΠΑΣΚΕ Γ. Παπαδημητρίου--, ενώ οι επτά από τους οκτώ συμβούλους της ΠΑΣΚΕ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΕΚ Αντ. Τυλιγάδας, ακολουθώντας τα χνάρια της ξεπουλημένης κυβερνητικής παράταξης στη ΓΣΕΕ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Στην απεργία συμμετέχει, όπως και στις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, και το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το οποίο συγκαλεί από κοινού με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων σήμερα στις 8 μ.μ. Στόχος της σύσκεψης, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο, είναι η καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Στα Τρίκαλα, με απόφασή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού καλεί τους εργαζόμενους του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ