Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απεργίες των γιατρών

Με ποσοστά συμμετοχής που κυμάνθηκαν 80-85% πανελλαδικά συνεχίστηκε χτες η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Αντιδρώντας στη νέα ποινικοποίηση των κινητοποιήσεών τους, που επιχείρησε - ανεπιτυχώς - για τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΙΚΑ, στην κοροϊδία της κυβέρνησης και της διοίκησης του Ιδρύματος, που αρνούνται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα το ζήτημα της μονιμοποίησης των 5.500 συμβασιούχων, οι γιατροί συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Οι απεργίες θα συνεχιστούν στις 13, 18, 21, 25, 28 Ιούνη 2002. Οι γιατροί διεκδικούν αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη χορήγηση επιδομάτων βιβλιοθήκης και εξομάλυνσης, ιατρικό βαθμολόγιο.

Απεργία και της ΕΙΝΑΠ

Σε κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά σύμφωνα με την απόφαση της ΕΙΝΑΠ, η οποία προκήρυξε τρεις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 13-14, 20-21, 27-28 του Ιούνη.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μη φορολογείται το επίδομα βιβλιοθήκης και να φορολογούνται με ειδικό φορολογικό συντελεστή 20% όλοι οι τύποι των εφημεριών. Η κυβέρνηση αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (3150/99) που ορίζει ότι είναι αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης όλων των μισθωτών.

Οι γιατροί διεκδικούν ακόμα: Νέο αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο που να αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο τους. Ν' αναγνωριστεί σαν ανθυγιεινός ο χώρος του νοσοκομείου και να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ν' αναγνωριστεί σαν συντάξιμος ο χρόνος των εφημεριών. Να πληρωθούν άμεσα τα αναδρομικά των εφημεριών. Να γίνουν σεβαστές από την κυβέρνηση οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια των απεργιών τα επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ