Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία νεφροπαθών

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, απαραίτητου για τη λειτουργία της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κορίνθου, εκφράζουν, με ανακοίνωση του Συλλόγου τους, οι νεφροπαθείς του νομού Κορινθίας, οι οποίοι για το σκοπό αυτό προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

«Η υπομονή δεκάδων νεφροπαθών και των οικογενειών τους εξαντλήθηκε», τονίζουν οι νεφροπαθείς και διαμαρτύρονται για την αφαίμαξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και την ταλαιπωρία των νεφροπαθών με πολύωρες μετακινήσεις. Ακόμα, για τα απαράδεκτα χαμηλά επιδόματα πρόνοιας, αλλά και για το νομοσχέδιο για την ασφάλιση που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό στις 18 Ιούνη 2002 και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20 Ιούνη 2002, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι νεφροπαθείς διεκδικούν:

  • Αμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Το προσωπικό να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και μόνιμο, για να μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στις υποχρεώσεις της μονάδας. Να προσληφθεί γιατρός - χειρουργός.
  • Αύξηση του επιδόματος πρόνοιας από 40.000 δρχ. το μήνα σε 60.000.
  • Να πληρώσει τώρα το κράτος τα οφειλόμενα ποσά, ύψους πολλών τρισεκατομμυρίων δραχμών, στα ασφαλιστικά ταμεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ