Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγώνας για λαϊκή υγεία

Ομιλία της Μ. Λαμπρινού σε εκδήλωση της τοπικής Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων του ΚΚΕ

«Σήμερα είναι ανάγκη να προωθηθεί η λαϊκή υγεία, γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν εκατόμβες αίματος με ατυχήματα, αρρώστιες και να περιμένουν παθητικά ν' αλλάξει η κατάσταση μόνη της. Σήμερα είναι ανάγκη να συγκροτηθεί το λαϊκό μέτωπο των εργατών, των φτωχών και μεσαίων αγροτών, των ΕΒΕ με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για τη λαϊκή υγεία».

Τα παραπάνω τόνισε η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας του Κόμματος μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση που έγινε στη Λάρισα με θέμα: «Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας και οι προτάσεις του ΚΚΕ». Την εκδήλωση, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, διοργάνωσε η Αχτίδα Εργατοϋπαλλήλων Λάρισας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Μαρία Λαμπρινού υπογράμμισε ότι οι αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή του κεφαλαίου κι όσον αφορά αυτές στην υγεία και την πρόνοια είναι μέρος των ανατροπών της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και πρόσθεσε ότι η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας ενισχύθηκε παραπέρα με το νόμο για τα ΠΕΣΥ.

Στη συνέχεια η Μαρία Λαμπρινού τόνισε ότι για το ΚΚΕ η υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται από τον καθένα, σύμφωνα με το εισόδημά του, αλλά κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα της εργατικής τάξης και του λαού. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως η λαϊκή ευημερία, τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορούν να υπάρξουν μόνο σε μία σχεδιασμένη λαϊκή οικονομία, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας, γιατί εκεί υπάρχει αντικειμενική βάση για την εδραίωσή τους. Και υπογράμμισε ότι οι συνθήκες για να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική και η πρόταση του ΚΚΕ για την υγεία σαν κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα, θα διαμορφώνονται μέσα από την ταξική πάλη για την παρεμπόδιση των αντιδραστικών αλλαγών, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και του ΚΚΕ, που προωθεί την πολιτική της συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων και της λαϊκής υγείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λάρισα η Μαρία Λαμπρινού επισκέφτηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των εργαζομένων και των γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ