Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για ακόμα πιο ισχυρό Συνδικάτο

Με μπούσουλα τους στόχους για όσο το δυνατόν πιο ισχυρό Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, προχτές την Κυριακή, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης για μια ακόμα βδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την 1η Δεκέμβρη. Η «Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ), στην οποία οι μεταλλεργάτες εμπιστεύονται την απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση, χτες εξέδωσε κάλεσμα προς όλο τον κλάδο, με το οποίο επισημαίνει την αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές, αλλά και τη μαζική καταδίκη - καταψήφιση από τον κλάδο αυτών που προσπαθούν για «την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του Συνδικάτου», καθώς και «της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη χειραγώγησή του από την εργοδοτική επιρροή».

Την ίδια στιγμή που η ΑΕΜ δίνει τη μάχη για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των μεταλλεργατών στις εκλογές, οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί μηχανισμοί που εκπροσωπούνται μέσα από τους συνδυασμούς της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και διαφόρων «συνονθυλευμάτων», δουλεύουν στο φουλ είτε για να εμποδίσουν τους μεταλλεργάτες να φτάσουν στις κάλπες, είτε για να τους αρπάξουν την ψήφο με τις μεθόδους της λασπολογίας, της ρουσφετολογίας και του εκβιασμού κυρίως σε βάρος των ανέργων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγγέλλει στο κάλεσμά της η ΑΕΜ, ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν τις 2.000, «τους έπιασε τέτοιος πανικός», ώστε να κατεβάσουν «δεκάδες μόνιμους εργαζόμενους από το Σκαραμαγκά για να ψηφίσουν, οι οποίοι δεν είναι μέλη του Συνδικάτου»! Βέβαια, η ενέργειά τους έπεσε τελικά στο κενό.

Η ΑΕΜ επισημαίνει προς τους μεταλλεργάτες ότι όλες αυτές οι βρώμικες μέθοδοι που έχουν επιστρατεύσει οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδυασμοί «δεν πρέπει να κάμψουν τη θέληση και το αγωνιστικό φρόνημα των μεταλλεργατών. Ιστορικά, δεκαετίες τώρα, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, ποτέ οι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν διέξοδο, να λύσουν προβλήματα, να διατηρήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις με υποχωρήσεις». «Γι' αυτό - συνεχίζει - ακόμα πιο μαζικά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, ακόμα πιο αποφασιστικά στις κάλπες με το ταξικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΑΕΜ».

Σημειώνεται ότι οι μεταλλεργάτες μέχρι και την Παρασκευή 29 Νοέμβρη θα μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή 30 Νοέμβρη και 1η Δεκέμβρη, αντίστοιχα, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ