Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Στάσεις εργασίας για την ανάκληση των απολύσεων

Σε δίωρη και τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Περιστερίου αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα (28 και 29 Νοέμβρη), απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων δύο εργαζομένων - μελών της Εργοταξιακής Επιτροπής - αλλά και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας (υπερωρίες, πενθήμερο, αργίες κ.ά.)

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Εργαζομένων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο ΜΕΤΡΟ καταγγέλλει ότι γίνονται καθημερινές υπερωρίες και ότι παραβιάζεται το πενθήμερο και οι αργίες. Ακόμα ότι υπάρχουν εργάτες που δουλεύουν μηχανήματα παρόλο που είναι ανειδίκευτοι - δεν έχουν δίπλωμα χειριστή - και ότι την ίδια στιγμή γίνονται απολύσεις δύο χειριστών διπλωματούχων και οι οποίοι είναι μέλη της Εργοταξιακής Επιτροπής.

«Εμείς αγωνιζόμαστε», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Παράρτημα, «και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας σε όλη τη γραμμή του ΜΕΤΡΟ από Σεπόλια μέχρι τον Αγ. Ιερόθεο, γιατί οι απολύσεις αυτές έχουν καθαρό στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία των εργαζομένων».

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τις τελευταίες ώρες σε όλες τις βάρδιες.

  • Με επιτυχία έληξε χτες η επίσχεση εργασίας στο Μετρό Περιστερίου που ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας - πρώτα στο εργοτάξιο στα Σεπόλια και μετά επεκτάθηκε μέχρι το εργοτάξιο του Αγ. Ιερόθεου. Αιτία της επίσχεσης εργασίας ήταν η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων των εργατών από τις εταιρίες του έργου. «Είναι η τρίτη φορά που καθυστερούν να μας καταβάλουν τα δεδουλευμένα» μας λέει ο εργαζόμενος Π. Σατολιάς, μέλος της Εργοταξιακής Επιτροπής. «Οι εταιρίες κάθε φορά επικαλούνται διάφορους λόγους για τους οποίους σημειώνεται η καθυστέρηση, αλλά εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι δουλεύουμε σε πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας και πρέπει να αμειβόμαστε τη δουλιά μας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ