Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
«Αυξήσεις ντροπής για μισό κουλούρι τη μέρα»

Παγκρήτια κινητοποίηση έκαναν χτες το πρωί οι ενώσεις συνταξιούχων όλων των νομών της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, για τις αυξήσεις ντροπής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς και για τις άθλιες συνθήκες περίθαλψης.

Στη συγκέντρωση, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, μίλησε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, Α. Αναστασίου, ενώ έγιναν και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των σωματείων. Αμέσως μετά, οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία προ την Περιφέρεια, όπου και κατέθεσαν το ψήφισμά τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι τονίζουν πως «ο χρόνος που φεύγει για μας -τους συνταξιούχους- είναι ο χειρότερος απ' όλους τους προηγούμενους και αυτός που θα έρθει θα είναι ακόμα χειρότερος. Οπως όλα δείχνουν, η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, θα κινηθεί στα ίδια με φέτος επίπεδα, δηλαδή αυξήσεις ντροπής για μισό κουλούρι τη μέρα». Συνεχίζοντας, οι ενώσεις των συνταξιούχων Κρήτης υπογραμμίζουν πως παρ' όλες τις διαμαρτυρίες τους η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται, γι' αυτό το λόγο και αποφασίστηκε η οργάνωση αυτής της παγκρήτιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας, να αποσυρθούν τα αποθεματικά των Ταμείων από το Χρηματιστήριο και να αποδοθούν οι απώλειες που ανέρχονται σε εκατοντάδες δισ., να μειωθεί η συμμετοχή στα φάρμακα στο 10%, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ