Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ψήφος αξιοπρέπειας και αγωνιστικής συσπείρωσης

Το ψηφοδέλτιό της στηρίζουν επίσης γιατροί από το ΔΗΚΚΙ και άλλοι αγωνιστές του κλάδου

Με ψηφοδέλτιο ευρύτερης αποδοχής η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ-Γ) συμμετέχει στις εκλογές της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά, που θα γίνουν στις 10 Δεκέμβρη 2002 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και την εκλογή εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ-Γ συμμετέχουν επίσης γιατροί από το ΔΗΚΚΙ και άλλοι αγωνιστές. Η παράταξη ετοιμάζει διακήρυξη, στην οποία τονίζει: «Ισχυρή ΔΗΠΑΚ Γιατρών σημαίνει αξιοπρέπεια για το νοσοκομειακό γιατρό, δημόσια και δωρεάν υγεία για τον εργαζόμενο και ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης, ώστε να συγκεντρωθούν δυνάμεις για ένα δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας».

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές έληξε προχτές και (εκτός απ' τη ΔΗΠΑΚ-Γ, που στις προηγούμενες πήρε 2 έδρες) δήλωσαν συμμετοχή έξι ακόμα παρατάξεις: ΔΗΚΝΙ (στις προηγούμενες εκλογές πήρε 3 έδρες), ΠΑΣΚ (3 έδρες στις προηγούμενες εκλογές), ΑΡΣΙ (3 έδρες στις προηγούμενες εκλογές), ΑΕΓ (2 έδρες στις προηγούμενες εκλογές), Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ειδικευομένων Γιατρών (στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε ως «Νέοι Γιατροί» και πήραν μια έδρα) και «Νυστέρι» - Νοσοκομειακοί γιατροί της «Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001». (Στις προηγούμενες εκλογές μια έδρα είχε πάρει η παράταξη «Προοπτική» που τώρα δε συμμετέχει).

Φέτος, οι εκλογές θα γίνουν, για πρώτη φορά, σε όλα τα νοσοκομεία. Δηλαδή, κάθε νοσοκομείο θα είναι και ένα εκλογικό κέντρο και σε αυτό θα ψηφίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που ανήκουν σε αυτό.

  • Χτες η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Φλωρίδη και συμφωνήθηκε η έναρξη διαλόγου για το ιατρικό μισθολόγιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ