Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Υπόθεση των εργαζομένων ο προσανατολισμός και η συνέχεια

Στη μάχη της απεργίας έχουν ριχτεί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε εξέλιξη περιοδείες στους χώρους δουλιάς, κάλεσμα από το Συντονιστικό των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Λίγες μέρες πριν την πανδημοσιοϋπαλληλική, πανελλαδική απεργία στις 5 Δεκέμβρη, η κινητοποίηση αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς και η κυβέρνηση εμφανίζεται εξαιρετικά δραστήρια στη δρομολόγηση της οικονομικής της πολιτικής για το 2003, ετοιμάζοντας, ταυτόχρονα, την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα.

Οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έχουν επιδοθεί, μέσα στους χώρους δουλιάς, σε μια σημαντική προσπάθεια αγωνιστικής συσπείρωσης, βάζοντας τη θέση για συνολική αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική στην κρίση των δημοσίων υπαλλήλων. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές προκαλούν συζητήσεις, μοιράζουν σε εξορμήσεις την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία, καλούν σε συνελεύσεις στα σωματεία, επιδιώκουν τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα εκεί που οι συσχετισμοί δυνάμεων υποβαθμίζουν τη σημασία του αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Δ. Αγκαβανάκης θα μιλήσει σήμερα πρωί με τους εργαζόμενους στα συνεργεία του Δήμου Καλλιθέας. Ο Γιάννης Παπαναής στις 2 το μεσημέρι με τους εργαζόμενους στο Δήμο Φυλής και στις 4 το απόγευμα, με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς του Καματερού. Στις 8 το βράδυ ο Μπάμπης Τενές θα μιλήσει σε εργαζόμενους στο γκαράζ του Δήμου Αθήνας στην Ιερά Οδό. Δεκάδες άλλες περιοδείες έχουν ήδη προγραμματιστεί στο χώρο των ΟΤΑ, αλλά και αλλού.

Η λογική του ΠΑΜΕ για την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, τον προσανατολισμό της, την κλιμάκωση του αγώνα και το ρόλο του κάθε δημόσιου υπάλληλου, αποτυπώνεται στο παρακάτω απόσπασμα από την ανακοίνωσή του: «Εχουμε πλούσια πείρα, πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Κάθε υποχώρηση, διστακτικότητα και αδιαφορία στοιχίζει ακριβά. Διευκολύνει την αντεργατική επίθεση, δίνει άλλοθι στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την παθητικότητα. Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».

Ιδιαίτερα, τονίζεται ότι «αυτός ο αγώνας απαιτεί συνολική αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική, με τη λογική της ταξικής συναίνεσης και συνεργασίας. Πάνω απ' όλα προέχει το δυνάμωμα της αγωνιστικής συσπείρωσης, η καλή οργάνωση στους τόπους δουλιάς, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, η ουσιαστική λειτουργία και δράση των σωματείων σε αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση».

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία, απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Η Συντονιστική συμμετέχει στην απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί και επισημαίνει ότι αντιστέκεται στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, διεκδικεί δικαιώματα αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώνουν: «Συρρίκνωση των υπηρεσιών μέσω των λειτουργιών των δημοτικών επιχειρήσεων, καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις είναι στην ημερήσια διάταξη κάθε Δήμου. Ανατροπή της μόνιμης και σταθερής εργασίας, μέσω της επέκτασης της μερικής απασχόλησης. Υποβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, που από τη μια με την αύξηση των κρατήσεων και από την άλλη με την αλλαγή στα φορολογικά κλιμάκια επιβάλλουν ουσιαστικά και πραγματική μείωση των μισθών».

  • Σήμερα στις 10 το πρωί η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί σύσκεψη των σωματείων Αθήνας - Πειραιά στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, με αντικείμενο την απεργιακή κινητοποίηση στις 5 Δεκέμβρη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν με απεργία (2007-07-10 00:00:00.0)
Στις 10 Γενάρη όλοι στους δρόμους (2007-01-04 00:00:00.0)
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους (2006-09-06 00:00:00.0)
Ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας (2006-08-01 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα αγώνα από τις ταξικές δυνάμεις (2005-11-10 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα (2002-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ