Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Κλιμακώνουν με απεργία

Σήμερα η 24ωρη και η συγκέντρωση στο ΚΥΒΕ

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση, στις 11 το πρωί στο ΚΥΒΕ, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περιστερίου ενάντια στις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για απολύσεις συμβασιούχων, αποδιαρθρώσεις των εργασιακών σχέσεων και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών. Ενώ μεθαύριο, Πέμπτη 12 Ιούλη, προχωρούν σε απογευματινό συλλαλητήριο με όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης, στις 7 το απόγευμα στον Αγιο Αντώνη και πορεία στο ΚΥΒΕ. Την απόφαση πήρε το ΔΣ του Σωματείου, ύστερα από πρόταση της «Αγωνιστικής Ενότητας».

Η «Αγωνιστική Ενότητα», σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη σημερινή και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες στηρίζονται είτε από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ, για την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών. Επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ για την υπονόμευση του αγώνα, αφού για σήμερα κήρυξε στάση εργασίας στους δήμους της Δυτικής Αττικής χωρίς συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο και «προσπαθεί να μας "νουθετήσει" ως Σύλλογο, μετατρέποντας την 24ωρη απεργία σε στάση εργασίας, λαθροχειρικά». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μεταφορά των εργαζομένων στο δήμο από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και άμεσο κλείσιμό τους, να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και η επιχειρηματική δραστηριότητα, καμιά απόλυση και άλλα.

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση καλεί με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί στο πεζόδρομο της Κοραή, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για να απαιτήσουν για το σύνολο των συμβασιούχων μονιμοποίηση όλων, δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ