Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις κινητοποιήσεις κατοίκων και ανέργων στην Κοζάνη:

«Το ΚΚΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της εργατικής τάξης και των ανέργων της Κοζάνης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η βίαιη καταστολή των αγανακτισμένων κατοίκων και ανέργων από τη μία δείχνει το αυταρχικό κυβερνητικό πρόσωπο, από την άλλη αναδείχνει ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα, που ο ξυλοδαρμός των εργατών από τα ΜΑΤ αποτελεί συνέπειά του: Τα αντιλαϊκά αποτελέσματα της πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων (ιδιωτικοποιήσεων κλπ.), μια πολιτική που την ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και τη συνεχίζει η ΝΔ.

Επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση της ΔΕΗ ότι στο κέντρο της προσοχής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δε βρίσκεται ο εργαζόμενος άνθρωπος, όπως ισχυρίζονται υποκριτικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Βρίσκονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για τα συμφέροντά του δε γίνονται προσλήψεις επαρκούς και μόνιμου προσωπικού, συνεχίζεται το δουλεμπόριο, ενώ δε μετεγκαθίστανται οι πληττόμενοι οικισμοί. Αποτελεί κινδυνολογία ότι οι καταλήψεις θα οδηγήσουν σε διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στόχος της κινδυνολογίας είναι να χτυπηθεί η κινητοποίηση στη ΔΕΗ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ κατά των κατοίκων και ανέργων των χωριών της Κοζάνης Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου.

Η ανάπτυξη της πάλης για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπέρ του ΚΚΕ αποτελούν καίρια ζητήματα και για το μέλλον των εργαζομένων στη ΔΕΗ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ