Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ
Κενές οι μισές από τις προβλεπόμενες θέσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ΚΑΤ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ΚΑΤ
Ξεχείλισε η αγανάκτηση των εργαζομένων του ΚΑΤ χτες στη στάση εργασίας και συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην είσοδο του νοσοκομείου, αντιδρώντας στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που έχουν σαν αποτέλεσμα να πασχίζουν να λειτουργήσουν τμήματα και κλινικές με λιγότερο και από το μισό προσωπικό που απαιτείται!

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και η Λέττα Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν και πολιτικά συμπεράσματα από τη συνειδητή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της υποβάθμισης του δημόσιου τομέα Υγείας που εφαρμόζουν εναλλάξ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να στηρίξουν και εκλογικά το ΚΚΕ που βρίσκεται σταθερά μπροστά στους αγώνες για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας που θα εξασφαλίζει την υγεία των ασθενών και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, απαιτούνται τουλάχιστον 530 επιπλέον νοσηλευτές - αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 500. Αυτές οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας (17 κρεβάτια) και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (6 κρεβάτια). Επισφαλής είναι η λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος, του χειρουργείου και άλλων νοσηλευτικών τμημάτων.

Στα εργαστήρια καταστρατηγούνται ακόμη και βασικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Από τη συνολική δύναμη των ηλεκτρολόγων, αυτοί που μπαίνουν σε βάρδιες είναι μόλις τρεις, αντί για 15 που απαιτούνται. Πάντως, ο διοικητής του νοσοκομείου στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους «απαρίθμησε» τις δυσκολίες στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υποσχέθηκε προσλήψεις επικουρικών και συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ