Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Και στη Θεσσαλονίκη το «φροντιστήριο» φορομπηξίας

Συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη -προηγήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα- το «φροντιστήριο» της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την καλύτερη προσαρμογή τους στις επιλογές της κυβέρνησης, για μια Αυτοδιοίκηση διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Οι εργασίες της ενημερωτικής συνάντησης ξεκίνησαν χτες το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής. Αποκαλυπτικός, για άλλη μια φορά, ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλος, όταν υπέδειξε πως πρέπει «να ξεμπερδεύουμε με τη λογική της κρατικοδίαιτης Αυτοδιοίκησης», και παρότρυνε να αναζητηθούν πόροι μέσα από τη φορολογική μεταρρύθμιση, την αυτοχρηματοδότηση και τη φοροδοτική ικανότητα των δημοτών. Με άλλα λόγια δηλαδή, ένταση της φοροεισπρακτικής πολιτικής, πιο γρήγορη ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου, ένταση της «ανταποδοτικότητας», κλπ.

Υπέρμαχος των επιλογών της κυβέρνησης, ο Κ. Κουκουλόπουλος -το επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης Λ. Παπαδήμας, όταν είπε ότι η κυβέρνηση κινείται στο ίδιο μήκος κύματος- ανέφερε πως η ΤΑ αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ενιαίας πολιτείας. Οτι «η ΟΝΕ αποτελεί τεράστια εθνική υπόθεση και επιτυχία και για να αμφισβητηθεί απαιτείται αρκετή δόση άγνοιας». Επίσης, ότι το όχημα που θα οδηγήσει την Αυτοδιοίκηση στη σύγκλιση με την Ευρώπη είναι το Γ' ΚΠΣ που έχει πενταπλάσιους πόρους από το Β' ΚΠΣ. Και μέσα από αυτό θα πρέπει να στηριχτεί η κοινωνική πολιτική, η Πρόνοια, αλλά και τα έργα υποδομών. Κατέληξε, υποδεικνύοντας πως «δε συνάδει με τις διαθέσεις των πολιτών η λογική της κρατικοδίαιτης αυτοδιοίκησης» και πως πρέπει να «πάψουμε να σκεφτόμαστε με τα ρήματα διεκδικώ και απαιτώ και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με τα ρήματα σχεδιάζω, προγραμματίζω, υλοποιώ».

Ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής, Β. Μεϊμαράκης δεν μπόρεσε να κρύψει την ταυτότητα απόψεων με την κυβέρνηση, όσο και αν επιχείρησε να κάνει αντιπολίτευση, στηριζόμενος στην υποχρηματοδότηση της ΤΑ, την ερήμωση της υπαίθρου, κλπ., αφού στο τέλος σημείωσε πως δε φτάνει μόνο η συζήτηση, αλλά πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να αρχίσει η υλοποίηση. Εξάλλου, ο εκλεκτός της ΝΔ, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, μόλις πριν λίγες μέρες επιβεβαίωσε την ταύτισή του με τις κυβερνητικές επιλογές, όταν ψήφισε αύξηση δημοτικών τελών ύψους 8,5%, αντί να διεκδικήσει τα παράνομα παρακρατημένα, για τα οποία μόνο φραστικά διαμαρτύρεται..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ