Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακοκαιρία και προβλήματα

Βροχές και καταιγίδες πλήττουν από προχτές αρκετές περιοχές της χώρας. Οι ισχυροί νοτιάδες δημιούργησαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ στην Κατερίνη η θάλασσα βγήκε στη ...στεριά. Σταδιακή βελτίωση σημειώθηκε χτες το απόγευμα, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει βροχερός όλη τη βδομάδα.

Στην Αττική, στον Κηφισό, έκλεισαν τα μεταλλικά πλέγματα για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, από τις πέντε το απόγευμα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, από τη γέφυρα του Μοσχάτου έως την «Ελαΐς». Δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ από το Μοσχάτο μέχρι τον Πειραιά. Η περιοχή της Αττικής επλήγη από δυο κύματα κακοκαιρίας, το απόγευμα και το βράδυ, που δημιούργησαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Δεμένα ήταν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Κανονικά, πάντως, γινόταν ο απόπλους για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς και τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας.

Την Κυριακή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τέσσερα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν. Ενα ακατοίκητο σπίτι στην Ανω Πόλη κατέρρευσε, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για πτώσεις διαφημιστικών πινακίδων, κεραιών και άλλων αντικειμένων από διαμερίσματα. Επίσης, λόγω του καιρού, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους και να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Εγκλωβισμός λεωφορείου με μαθητές

Τον εγκλωβισμό ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ, που μετέφερε 32 μαθητές από τον Αμπελώνα Λάρισας στα χωριά τους προκάλεσε το «φούσκωμα» του ποταμού Τιταρήσιου. Ηταν περίπου τρεις το μεσημέρι, όταν εγκλωβίστηκε το λεωφορείο, στο δρόμο Λάρισας - Τυρνάβου, στο ύψος του χωριού Ροδιά, καθώς το ύψος των νερών που έφερνε το ποτάμι έφτανε σχεδόν στο μισό μέτρο. Η περιπέτεια των μαθητών είχε, ευτυχώς, αίσιο τέλος, καθώς στη συνέχεια απεγκλωβίστηκαν.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι χρόνιο αίτημα των φορέων της περιοχής η υλοποίηση έργων υποδομής στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς συχνά δημιουργούνται παρόμοια προβλήματα, το οποίο, όμως, δεν ικανοποιείται από τους αρμόδιους.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις ισχυροί και στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-02-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-02-13 00:00:00.0)
ΚΑΙΡΟΣ (2004-03-03 00:00:00.0)
ΚΑΙΡΟΣ (2003-12-16 00:00:00.0)
ΚΑΙΡΟΣ (1999-12-31 00:00:00.0)
ΚΑΙΡΟΣ (1999-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ