Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Σκάνδαλο το ξεπούλημα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εξελίξεις για το μέλλον της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στη βδομάδα, προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στην εταιρία καταγγέλλουν ότι είναι σκάνδαλο η απαξίωση, η συρρίκνωση και τελικά το ξεπούλημα της ΟΑ.

Ο υπουργός είπε χτες στους εκπροσώπους των πιλότων της ΟΑ (ΕΧΠΑ) ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ, θα αξιολογήσει τις έξι υποβληθείσες προσφορές και θα εισηγηθεί με ποιο επιχειρηματικό σχήμα θ' αρχίσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την εκχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας.

Οι εκπρόσωποι της ΕΧΠΑ επισήμαναν στον υπουργό ότι σε περίπτωση πώλησης της ΟΑ στην «Aegean Airlines», το νέο σχήμα που θα προκύψει θα είναι «θνησιγενές».

Στο μεταξύ, οι τεχνικοί αεροπλάνων της ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι είναι σκάνδαλο το ξεπούλημα της ΟΑ, της ασφαλέστερης αεροπορικής εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που για πρώτη φορά παρουσιάζει κερδοφορία.

Οι τεχνικοί της ΟΑ απαιτούν άμεση αλλαγή της ακολουθούμενης από την κυβέρνηση πολιτικής για την ΟΑ και την εφαρμογή μιας άλλης, που θα έχει στόχο την ανάπτυξη της εταιρίας, με την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της και του καταξιωμένου έργου της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ