Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ετοιμοι γι' αγώνες οι εργαζόμενοι!

Στο πλευρό τους η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ. «Εξετάσεις» εργοδοτικού συνδικαλισμού δίνουν οι ηγεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Εργατικού Κέντρου Βόλου

«Δεν πάει άλλο. Ως εδώ». Αυτή την απάντηση δίνουν στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που κατασκευάζεται στο Βόλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χτες το πρωί, οι εργάτες που δουλεύουν στην εταιρία «ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟ ΕΤΕ» του Κ. Λιάσκα, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων του περασμένου μήνα, συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοτάξιο, παρά τις απειλές του μεγαλοεργολάβου ότι «θ' απολυθούν», διαμηνύοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συντονίσουν την αγωνιστική δράση τους.

Η οργή και η αγανάκτηση των 200 εργαζομένων για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και το καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας στο εργοτάξιο, «ξεχείλισε» και μετουσιώνεται σε αγωνιστική δράση. Η μορφή του αγώνα θ' αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ενώ στις 7 πμ θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στο εργοτάξιο.

Οι υπερεργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο - ο Κ. Λιάσκας της εταιρίας και οι Δ. Καφαντάρης και Δ. Ζήσης - τους επιβάλλουν, με την απειλή της απόλυσης, να δουλεύουν το Σάββατο, να κάνουν υπερωρίες δυο και τρεις ώρες τη μέρα, δεν εφαρμόζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθυστερούν την καταβολή των δεδουλευμένων και δε δίνουν βεβαιώσεις αποδοχών και κλέβουν ένσημα του ΙΚΑ.

Η ελπίδα και η απαντοχή των εργαζομένων στο εργοτάξιο του Πανθεσσαλικού Σταδίου βρίσκεται στις ταξικές δυνάμεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και συνολικότερα του ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό τους δηλώνοντας ότι θα είναι συνεχώς στήριγμα του αγώνα τους. Κάτι που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τις συμβιβασμένες κυβερνητικές ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Οικοδόμων Βόλου, οι οποίες όχι μόνο δίνουν με τη στάση τους «χέρι βοηθείας» στην εργοδοσία, αλλά προχωρούν σε μια προκλητική επίθεση εναντίον της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Μάλιστα σε συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ, ο Γ. Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, απείλησε ότι θα «κόψει τα πόδια» των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας αν τολμήσουν να εμφανιστούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Είπε, δε, ότι από δω και πέρα αν πάρει η Ομοσπονδία οποιαδήποτε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, το Συνδικάτο δε θα υπακούσει.

Η επίθεση συνεχίστηκε και χτες από τον Β. Λαγοδόντη, γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων, επίσης στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος ζήτησε το λόγο από τον Τ. Τριανταφυλλάκο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚ, επειδή έδωσε το «παρών» του στη συγκέντρωση έξω από το εργοτάξιο, ύστερα από κάλεσμα των εργαζομένων, λέγοντάς του ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να είναι εκεί!!!

Βεβαίως, η απάντηση που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις είναι ότι αναφορά και λόγο δε δίνουν παρά μόνο στους εργάτες, ότι τέτοιου είδους απειλές τις επιστρέφουν πίσω στις εργοδοτικές πλειοψηφίες και πως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη των αγώνων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ