Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΕΣΣΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πρόβλημα επιβίωσης των αγροτών

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον οι παραγωγοί της περιοχής Τυμπακίου στο Νομό Ηρακλείου, μετά τις καταστροφές από τη σφοδρή και πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπεσε στην περιοχή τους τις προηγούμενες μέρες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή 2 χιλιάδων στρεμμάτων θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ζημιές της τάξης του 40% σε 3 χιλιάδες στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας και εσπεριδοειδών. Το τεράστιο μέγεθος των ζημιών διαπιστώθηκε και από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην πληγείσα περιοχή του Τυμπακίου, με επικεφαλής, τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης.

«Η φυσική αυτή καταστροφή ήρθε να επιδεινώσει μια ήδη δύσκολη κατάσταση που ζουν οι αγρότες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ που συνεχίζει, ανάμεσα στα άλλα: «... Οι αγρότες της Μεσσαράς δεν πρέπει να πιστέψουν στα ψεύτικα λόγια του υπουργείου και τις ανέξοδες υποσχέσεις διαφόρων παραγόντων της περιοχής σε ρόλο πυροσβέστη. Αλλά να οργανώσουν από κάτω τον αγώνα τους, με επιτροπές αγώνα να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται».

Καταλήγοντας η Νομαρχιακή Επιτροπή, καλεί τους αγρότες να συμβάλουν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα στη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου, στην εγκαθίδρυση και στήριξη της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας, για μια αγροτική πολιτική με βασικούς άξονες την ολόπλευρη ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ