Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιταλικό «δώρο»

Την επίσημη ανακοίνωση για επιστροφή ενός κομματιού από τη μετόπη του Παρθενώνα, η οποία βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμο, έφερε ως «δώρο» στην Ελλάδα ο Ιταλός υπουργός Πoλιτισμού, Τζουλιάνι Ουρμπάνι.

Μετά τη σύσκεψη, την Τρίτη, μεταξύ του Ε. Βενιζέλου, του Ιταλού ομολόγου του και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων, ο Τ. Ουρμπάνι δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Σικελίας δέχτηκε, σύντομα, να δανείσει στην Ελλάδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», τη μετόπη που βρισκόταν στο Μουσείο του Παλέρμο. Είπε, δε ότι «θα οργανωθεί, εν ευθέτω χρόνω και για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντίστοιχη εκδήλωση στη Σικελία» και ότι αυτό το γεγονός θα ενισχύσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών «και θα ευχαριστήσει όλους τους Ελληνες».

Φυσικά, ο Ε. Βενιζέλος ευχαρίστησε το συνάδελφό του, χαρακτηρίζοντας τη χειρονομία αυτή «πάρα πολύ σημαντική». Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι «είναι μικρό, αλλά έχει μεγάλη συμβολική αξία. Είναι μία επιστροφή που μπορεί να λειτουργήσει ως πολύ καλός οιωνός για την επανένωση όλων των Μαρμάρων του Παρθενώνα, όλου του γλυπτού διακόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ