Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Γιορτινές προσκλήσεις

Γλυκές λιχουδιές και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα, φτιαγμένα από τις Δημιουργικές Ομάδες των Κοινοτήτων και των Προγραμμάτων Οικογένειας της «Διάβασης», μπορείτε να επιλέξετε σήμερα (5-10 μ.μ.), αύριο και την Κυριακή (10 π.μ. - 9 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής).

  • Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, διοργανώνει στις 15 και 22/12 (11π.μ.) το Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής (Μελιδώνη 4-6, Κεραμεικός). Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά θα γνωρίσουν τα χριστουγεννιάτικα λαϊκά έθιμά μας και τα πήλινα σκεύη που σχετίζονται με αυτά. Θα μπορέσουν επίσης να ζωγραφίσουν πήλινα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να ψάλλουν κάλαντα από την Αστυπάλαια. Στο τέλος θα γευτούν παραδοσιακά γλυκά. Τιμή συμμετοχής: 8 ευρώ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.3318491-2.
  • Το Παιδικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά να συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει: «Ανακυκλωμένες κάρτες» (αύριο και μεθαύριο). «Χριστουγεννιάτικα στολίδια» (21, 22, 24/12). «Ο δικός μου Αϊ - Βασίλης» και «Υποδέχομαι τον καινούριο χρόνο» (27, 28, 31/12). Στις 29/12 το Παιδικό Μουσείο γιορτάζει τα όγδοα γενέθλιά του με «Ευχές, τραγούδια και στολίδια για το Παιδικό Μουσείο». Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ ανά παιδί. Πληροφορίες: 210.3312995-6.

  • Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-9 χρόνων πραγματοποιεί στις 15 και 22/12 (9.30 μ.μ.) το Βυζαντινό Μουσείο. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων, θα λειτουργεί έκθεση (έως τις 31/12) με επιλεγμένα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου με θέμα τη γέννηση του Χριστού.
  • Εκθεση θεατρικής κούκλας εγκαινιάζεται την Κυριακή (6.30 μ.μ.) στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Σοφ. Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα). Διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης και πλαισιώνεται από θέατρο, κουκλοθέατρο και Καραγκιόζη. Είσοδος δωρεάν. Το εορταστικό αφιέρωμα για τα παιδιά, θα ολοκληρωθεί στις 22/12 (6.30μμ) στο Α' κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου και Ηρώς Κωνσταντοπούλου) με την παράσταση «Ο μάγος του Οζ» από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Για παιδιά έως 12 ετών, είσοδος δωρεάν.
  • «Τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα του λαού μας» τιτλοφορείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες, που διοργανώνει (έως 20/12) το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Κυδαθηναίων 17). Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έθιμα του λαού μας κατά τις ημέρες των εορτών, θα μάθουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και θα ακούσουν χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και παραμύθια.
  • Χριστουγεννιάτικο παζάρι πραγματοποιεί τη Δευτέρα (1 μ.μ. - 8 μ.μ.) και την Τρίτη (10 π.μ. - 8 μ.μ.) η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Θα παρουσιαστούν χειροποίητα έργα των συμμετεχόντων στα προγράμματα αποκατάστασης της Ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχουν κατασκευαστεί στα εργαστήρια δερματοτεχνίας, ξυλογλυπτικής, φυτοτεχνίας κ.ά. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την προβολή των μελών αυτών των προγραμμάτων και την οικονομική τους ενίσχυση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ