Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εγκύκλιος για πλαστά - εικονικά παραστατικά

Τις διατάξεις του πρόσφατου φορολογικού νόμου, με τις προβλεπόμενες κυρώσεις για την έκδοση και λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων μεγάλης αξίας (πάνω από 150.000 ευρώ) κοινοποίησε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας στις αρμόδιες υπηρεσίες και τις Εφορίες. Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρονται και οι νέες διαδικασίες, που ισχύουν για τη χορήγηση άδειας ηλεκτροδότησης στις οικοδομές.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν τα εξής:

  • Δεσμεύεται το 50% των τραπεζικών λογαριασμών, που έχουν οι εκδότες και οι λήπτες εικονικών και πλαστών φορολογικών συνολικής αξίας πάνω από 150.000 ευρώ (περίπου 51 εκατ. δρχ.). Σε περίπτωση απόρριψης των βιβλίων και εξωλογιστικού προσδιορισμού, ο Μοναδικός Συντελεστής Καθαρού Κέρδους (ΜΣΣΚ) προσαυξάνεται κατά 100%, δηλαδή διπλασιάζεται και στις περιπτώσεις λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων.
  • Οι Εφορίες θα χορηγούν τις βεβαιώσεις για ηλεκτροδότηση των οικοδομών πριν από τον έλεγχο για το κόστος κατασκευής και για το κατά πόσον πληρώθηκε ο ΦΠΑ που αναλογεί. Η διαδικασία αυτή ίσχυε ήδη με Υπουργική Απόφαση, ενώ τώρα προβλέπεται και στο νόμο 3052/2002.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ