Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΚΣ
«Ο αγώνας συνεχίζεται»

Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά στη συνέχιση του αγώνα για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, καλεί η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας ΤΕΙ, με πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των ΤΕΙ στην Αθήνα την Παρασκευή 3/3, συντονισμό των γενικών συνελεύσεων των σπουδαστικών συλλόγων την ίδια μέρα, για να αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση, κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη και νέες γενικές συνελεύσεις την επόμενη εβδομάδα.

Το προεκλογικό πυροτέχνημα της τροπολογίας, που ψηφίστηκε προχτές στη Βουλή, «όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα των σπουδαστών, αλλά τα διαιωνίζει», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΚΣ, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που συνεχίζει την κοροϊδία, και των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που διευκόλυναν την κυβέρνηση να συνεχίσει αυτήν την τακτική.

«Χτες ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία υποτίθεται πως αίρεται το αδιέξοδο στο οποίο έχουν έρθει τα ΤΕΙ, με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που έχουν δημιουργήσει και διατηρήσει ένα σαθρό και διάτρητο οικοδόμημα. Η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί ένα προεκλογικό τέχνασμα, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την πραγματικότητα και την υποβάθμιση των ιδρυμάτων μας (βλ. προγράμματα σπουδών στενής κατάρτισης, υποχρηματοδότησης, ελλείψεις καθηγητών, πτυχία ανεργίας), μια πραγματικότητα που αναγκάζει χιλιάδες νέους να εγκαταλείπουν τα ΤΕΙ πριν καλά - καλά εγγραφούν.

Το προεκλογικό πυροτέχνημα που ψηφίστηκε χτες, όχι μόνο δε λύνει τα ουσιαστικά μας προβλήματα, αλλά, αντίθετα, τα διαιωνίζει. Τονίζουμε ότι το θέμα δεν είναι απλά η νομική ερμηνεία του status των ΤΕΙ, αλλά η συγκεκριμένη πραγματικότητα στα ιδρύματά μας, πάνω στην οποία πατάνε οι όποιες αμφισβητήσεις, και ιδίως οι κακοπροαίρετες, της δουλιάς που γίνεται σήμερα στα ΤΕΙ. Ακόμα, όμως, και η νομική πλευρά βρίσκεται στον αέρα, καθώς η κυβέρνηση δεν μπαίνει στον κόπο να αναθεωρήσει τον ιδρυτικό 1404 νόμο των ΤΕΙ. Είναι καθαρό πως η κυβέρνηση, στην κυριολεξία, παίζει με την αγωνία των σπουδαστών για προεκλογικούς λόγους. Αφήνει έκθετα τα πτυχία και τις σπουδές μας. Αναπαράγει τα αδιέξοδα, δημιουργώντας νέα και, μάλιστα, πιο μεγάλα.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης δε θα περάσει. Το σπουδαστικό κίνημα παλεύει για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, υποταγμένη στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Είναι η μόνη προοπτική, που είναι σε αρμονία με τις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και με τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που όλο αυτό το διάστημα καλούσαν τους σπουδαστές σε ασαφείς στόχους πάλης (άμεση νομοθετική ρύθμιση, ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.α.), οι οποίοι διευκόλυναν και διευκολύνουν την κυβέρνηση στην τακτική κοροϊδίας που έχει επιλέξει.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δε θα ανεχτούμε καμιά κοροϊδία. Δε θα ανεχτούμε κανένα ξεπούλημα του αγώνα μας, από αυτούς που μέχρι τώρα έδιναν "μαθήματα ενότητας" στους σπουδαστές».

  • Στην Πάτρα, η ΓΣ στη ΣΕΥΠ πήρε απόφαση για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό, καθώς και πορεία σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στην ανακοίνωσή τους, οι σπουδαστές καλούν και τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν. Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει αύριο Παρασκευή 3/3 συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας προς το ΥΠΕΠΘ και να γίνει νέα ΓΣ την Τετάρτη 8/3, για να δει τις εξελίξεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ