Πέμπτη 2 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Απεργούν και διαδηλώνουν

Απεργούν και διαδηλώνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διεκδικώντας την ποιοτική ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, κατάργηση του νόμου 2525/97, οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και άλλα πάγια αιτήματα του κλάδου.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, διοργανώνονται σήμερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις 11 π.μ. στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται μαζί με την ΟΛΜΕ, που σήμερα επίσης έχει κηρύξει στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Στα συλλαλητήρια συμμετέχει επίσης η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Νέες γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων θα γίνουν σήμερα και αύριο, όπου θα συζητηθεί η συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων και στις 6 Μάρτη θα συνέλθει η συνέλευση των προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το ΔΣ της ΔΟΕ, στην προχτεσινή συνεδρίαση για διαμόρφωση εισήγησης, δεν κατέληξε σε ενιαία πρόταση, με ευθύνη των δύο μεγάλων παρατάξεων και απευθύνεται στους συλλόγους με τρεις προτάσεις. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επέμεινε ότι οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να έχουν κλιμάκωση και στηρίζει πρόταση για 48ωρη απεργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη, με εξουσιοδότηση για καθορισμό της ημερομηνίας στη γενική συνέλευση προέδρων, με συλλαλητήρια την πρώτη μέρα και γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη για χάραξη της παραπέρα πορείας. Την πρόταση αυτή στήριξαν οι «Παρεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ