Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αναστάτωση για το ξεπούλημα

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν, η οποία στην ουσία εκβιάζει την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Για σήμερα το μεσημέρι έχει οριστεί συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, ενώ ανάλογη συνάντηση αναμένεται και με τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή.

Πάντως, η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ), αν και χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρη και σκανδαλώδη» την απόφαση της Κομισιόν με την οποία υποχρεώνεται η ΟΑ να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο ποσό 194 εκατ. ευρώ, με το αιτιολογικό της «παράνομης κρατικής ενίσχυσης», εντούτοις έχει ήδη αποκλείσει δημόσια τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην παρούσα φάση... για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ΟΑ, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο!

Σε πλήρη αναντιστοιχία με την - κατ' ουσία αβανταδόρικη -τακτική που τηρεί η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ τα τελευταία χρόνια προς την κυβερνητική πολιτική, οι τεχνικοί αεροπλάνων της εταιρίας - μέλη της ΕΠΤΑΟΑ συγκαλούν γενική συνέλευση, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με χτεσινές τους δηλώσεις ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Διον. Καλόφωνος επανέλαβαν τις υποκριτικές... επιθέσεις σε βάρος της κοινοτικής Επιτρόπου Λογίολα ντε Παλάθιο, αλλά και των ιδιωτών, με τους οποίους η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της ΟΑ! Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε ότι πριν τα Χριστούγεννα «θα έχουμε πιο σαφή εικόνα» για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον πρώτο «προτιμητέο επενδυτή», τον όμιλο «Golden Aviation» του Στ. Ρέστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ