Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Στάσεις εργασίας για τις απολύσεις

Με 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες απάντησαν οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Β. Λαναρά, στη Νάουσα, στις 11 Δεκέμβρη, στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει το προσωπικό και να εντατικοποιήσει παραπέρα την εργασία.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν επίσης οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Βαρβαρέσου, στις 13 Δεκέμβρη, με αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ για το 2003, μηνιάτικη αύξηση μισθού κατά 30 χιλ. δρχ., επίδομα άδειας και πολυετίας, άδεια διακοπών τους θερινούς μήνες και όχι στην εργολαβοποίηση.

Στις προσπάθειες των επιχειρήσεων να καταργήσουν τα συνεργεία συντήρησης με απολύσεις εργαζομένων και στη συνέχεια να δοθεί η συντήρηση σε εργολάβους, οι εργαζόμενοι απαντούν ότι δε θα επιτρέψουν την εγκατάσταση εργολάβων στα εργοστάσια. Απαιτούν: οι εργαζόμενοι στη συντήρηση να αποτελούν μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης, να πληρώνονται με βάση τη ΣΣΕ και να ασφαλίζονται κανονικά.

Να σημειωθεί ότι τα σωματεία εργαζομένων στις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της Νάουσας πριν λίγες μέρες απέστειλαν επιστολή στα Κλωστήρια Ναούσης Βαρβαρέσος - Ολυμπιακή, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εγκατάσταση εργολάβων στα εργοστάσια και θα υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα εργοστάσια, έστω κι αν το μέτρο αυτό εφαρμοστεί σε ένα μόνο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ