Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Αρχίζουν με στάση εργασίας

Motion Team

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (11 π.μ. έως τέλος του ωραρίου) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, με 24ωρη απεργία, μετά τις γιορτές, την Παρασκευή 17 του Γενάρη, και αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους τις επόμενες 2 μέρες, σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, χτες, από τους συνδικαλιστές του χώρου, σημειώθηκε ιδιαίτερα η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, όπου οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει τα σχετικά κονδύλια στους δήμους. Ειδικές αναφορές έγιναν επίσης σε ζητήματα ιδιωτικοποίησης.

Αναφερόμενος ειδικότερα τόσο στο πλαίσιο των αιτημάτων, όσο και στην τακτική για τη διεκδίκησή τους, ο Γιάννης Στρατηγός, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας της Ομοσπονδίας, σημείωσε ότι τα ειδικά προβλήματα (σ.σ. που αποσπασματικά προβάλλονται από την πλειοψηφία της διοίκησης) είναι μέρος του συνόλου της εφαρμοζόμενης πολιτικής, η οποία ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί (ιδιωτικοποιήσεις, ανατροπή του μοντέλου της σταθερής και μόνιμης δουλιάς, κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, μακρόχρονη λιτότητα κ.ά.). Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει προσανατολισμός για μακρόχρονο αγώνα και σύνδεσή του με αυτούς των υπολοίπων εργαζομένων.

Σύμφωνα με το πλαίσιο αιτημάτων που παρουσίασε η διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, με τις αυξήσεις του 2,5%, γιατί οδηγεί σε ονομαστική μείωση των αποδοχών για μεγάλη μερίδα των εργαζομένων, λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών από την αρχή του νέου χρόνου. Απαιτούν διορθωτικό ποσό για το 2002 και ουσιαστικές αυξήσεις με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, καθορισμό του ωρομίσθιου για την υπερωριακή απασχόληση με βάση τις συνολικά καταβαλλόμενες αποδοχές. Επέκταση του κανονισμού των βαρέων κι ανθυγιεινών του ΙΚΑ και στους μόνιμους υπαλλήλους των ΟΤΑ αντίστοιχων ειδικοτήτων. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με βάση πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πρόσληψη μόνον εποχικού προσωπικού.

Από τους συνδικαλιστές καταγγέλθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ γιατί με ενέργειές του μπαίνουν από την «πίσω πόρτα» ιδιώτες στη διαχείριση απορριμμάτων για τα υλικά συσκευασίας. Κατήγγειλαν επίσης την αδράνεια και ανευθυνότητα της κυβέρνησης στο θέμα των μολυσματικών αποβλήτων που παράγονται από τα νοσοκομεία. Οπως σημείωσαν, ενώ υπάρχει στα Α. Λιόσια πρότυπο εργοστάσιο θερμικής πυρόλυσης, ούτε το 10% των αποβλήτων της Αττικής δεν αποτεφρώνεται εκεί. Οπως αποκάλυψαν οι ιδιώτες, μαζί με τις διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων, «προτιμούν» να θησαυρίζουν σε βάρος δημόσιων φορέων, εφαρμόζοντας δήθεν αποστείρωση, ενώ στην ουσία αποκομίζουν κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ