Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Το κοτόπουλο που τρώγαμε όλο το χρόνο αυτόν το μήνα θα ξεκουραστεί. Οι πάπιες, οι χήνες, οι φραγκόκοτες και τα κοκόρια ετοιμάζονται να θυσιαστούν στην κουζίνα μας και να εμφανιστούν στο τραπέζι μας. Σήμερα θα κάνουμε έναν κόκορα κρασάτο, που θα ζυγίζει ενάμισι κιλό. Θα χρειαστούμε: 120 γραμμάρια μπέικον, 60 γραμμάρια βούτυρο, μια κουταλιά της σούπας λάδι, λίγο αλεύρι, μια σκελίδα σκόρδο, θυμάρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισή φιάλη κόκκινο κρασί, 15 μικρά κρεμμυδάκια, 15 μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τον κόκορα σε έξι κομμάτια και το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Σοτάρετε το μπέικον με βούτυρο μέχρι να ροδίσει και όταν ροδίσει αλευρώνετε τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε και αυτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο λιωμένο και τα αρωματικά, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το κρασί και το βάζετε στο φούρνο για μια ώρα μέχρι να γίνει ο κόκορας τρυφερός. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα βράζετε για δέκα λεπτά σε νερό με λίγο βούτυρο. Οταν ετοιμαστούν, θα τα σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια και θα τα βάλετε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον κόκορα. Καλή όρεξη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ