Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Από... Γενάρη και βλέπουμε η επιδότηση

Η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ ζητά να καταβληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις για το σκληρό στάρι, οι οποίες δεν πληρώθηκαν με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού

Εμειναν απλήρωτοι από την οφειλόμενη καταβολή της επιδότησης για το σκληρό σιτάρι οι αγρότες του Νομού Καστοριάς. Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στη Διεύθυνση Γεωργίας του Νομού Καστοριάς και στο υπουργείο Γεωργίας, έγινε γνωστό ότι οι αγρότες θα πληρωθούν το Γενάρη του 2003. Ο λόγος είναι ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της πληρωμής των αγροτών, να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια προέκυψαν με ευθύνη του υπουργείου και να δοθεί πριν τις γιορτές στους αγρότες ένα μέρος του ποσού που δικαιούνται.

«Η οργή και αγανάκτηση των αγροτών να μετατραπεί σε αγωνιστική πράξη για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και γενικότερα κατά της αγροτικής πολιτικής της ΚΑΠ της ΕΕ, που στόχο έχουν τη συγκέντρωση της γης στους μεγαλοαγρότες και βιομήχανους και το ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Να καταδικάσουν την πολιτική των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στην εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής που στηρίζει μέσα από τον παραγωγικό συνεταιρισμό τη μικρομεσαία αγροτιά και έρχεται σε ρήξη με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Στους αγώνες των αγροτών και στην αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο βρίσκεται η λύση. Στη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου αντίστασης και πάλης βρίσκεται η προοπτική. Στην ενίσχυση του ΚΚΕ βρίσκεται η δύναμη και η ελπίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ