Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Χριστουγεννιάτικα έθιμα και τραγούδια

«Καλήν εσπέραν άρχοντες...» τιτλοφορείται το διήμερο εκδηλώσεων του Κέντρου Αιγαιακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών, αύριο και την Κυριακή (10πμ-10μμ), στον «Ιωνικό Σύνδεσμο» (Λ. Ηρακλείου 251, πλ. Σημηριώτη, Ν. Ιωνία, τηλ. 2777948). Στο διήμερο θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο «Περιμένοντας τον Αη Βασίλη τον Καππαδόκη» με παιδικά τραγούδια και παιχνίδια της Μ. Ασίας. Η Χορωδία και Ορχήστρα Αιγαίου θα παρουσιάσει κάλαντα του Δωδεκαήμερου, ενώ η «Καλλίχορος» μικρασιατικούς και αιγαιοπελαγίτικους χορούς. Θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση με θέμα «Η Παιδεία και ο Πολιτισμός των Μικρασιατών των παραλίων» και εορταγορά.

  • «Εθιμα και λαϊκές αντιλήψεις στην Κύπρο κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων» είναι το θέμα της ομιλίας της φιλολόγου - ερευνήτριας Θεοφανώς Κυπρή, σήμερα (8μμ.), στην Κυπριακή Εστία (Κέκροπος 3, Πλάκα, 3231339). Ακολουθούν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία του Σπιτιού της Κύπρου - ΟΚΟΕ.
  • Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει το ΤΕΙ Αθήνας σήμερα (7μ.μ.), στο Πολεμικό Μουσείο, όπου η Μεικτή Χορωδία του ΤΕΙ θα ερμηνεύσει κάλαντα και ύμνους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ