Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απόπειρα εκφοβισμού

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων ενάντια στην καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου στου Μακρυγιάννη, λόγω του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, Σπύρος Καλογερόπουλος, συνελήφθη χτες το απόγευμα από την αστυνομία, μέσα στο σπίτι του και χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία!

Το βέβαιο, μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το σημείωμα, είναι ότι η σύλληψη έγινε λόγω της αντίδρασης του Σπ. Καλογερόπουλου στις εργασίες κατασκευής του ΝΜΑ σε χώρο της λεγόμενης μπλε ζώνης του αρχαιολογικού χώρου στου Μακρυγιάννη, την περασμένη Τετάρτη. Στη συγκεκριμένη ζώνη το ΣτΕ άφησε «χαλαρά» τα πράγματα όσον αφορά στις εργασίες, με την προϋπόθεση ότι δε θα βρεθούν αρχαία, οπότε πρέπει να σταματήσουν και να γίνει ανασκαφή. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν μέλη της Συντονιστικής, βρέθηκαν αρχαιότητες και εκεί που μπαζώνεται το οικόπεδο, γι' αυτό και υπήρξε η αντίδραση.

Τα συνεργεία αποχώρησαν μετά την αντίδραση της Συντονιστικής, όπως αποχώρησε και η αστυνομία, που κλήθηκε από τους υπεύθυνους του έργου. Επανήλθε όμως χτες και πραγματοποίησε τη σύλληψη. Να σημειώσουμε ότι από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, αλλά και από τον Οργανισμό Ανέγερσης ΝΜΑ επιχειρείται, έμμεσα ή άμεσα, η υποβάθμιση των αντιδράσεων ως «φωνασκίες περιοίκων». Κάτι, όμως, που δεν αληθεύει. Αρκεί να θυμίσουμε το πρόσφατο, καταδικαστικό, για την κυβέρνηση, ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ICOMOS στη Μαδρίτη, για το θέμα του αρχαιολογικού χώρου στου Μακρυγιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ