Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΩΡΑ»
Ο αγώνας συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις

Ο Αγ. Σαχίνης, ο Γ. Μπουτάρης και η Χρ. Γιαταγάνα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Motion Team

Ο Αγ. Σαχίνης, ο Γ. Μπουτάρης και η Χρ. Γιαταγάνα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Η «Θεσσαλονίκη Τώρα» και οι εκλεγμένοι της στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα κάνουν -μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό - ουσιαστική αντιπαράθεση στην πολιτική μετατροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φορέα υλοποίησης των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, την οποία πιστά υπηρετεί η νυν διοίκηση (ΝΔ), αλλά και στηρίζει η μείζων αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ). Αυτή τη δέσμευση έδωσε για άλλη μια φορά χτες ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Διαμερισματικών Συμβουλίων, που αναδείχτηκαν από τις τελευταίες εκλογές.

Η παράταξη με νέα και μεγαλύτερη δυναμική, αφού πλέον θα εκπροσωπείται από 3 δημοτικούς συμβούλους (Αγ. Σαχίνης, Γ. Μπουτάρης, Χρ. Γιαταγάνα) και 10 διαμερισματικούς (δύο σε κάθε διαμέρισμα), θα δώσει τη μάχη για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων -από τα μικρά καθημερινά μέχρι τα μεγάλα- που απασχολούν τους δημότες σε όλη την έκταση του Δήμου. Μάλιστα αυτά θα αναδεικνύονται και μέσα από τη μηνιαία ενημερωτική έκδοση που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ο συνδυασμός.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αγ. Σαχίνης ξεκαθάρισε, ότι υπάρχει πολιτική διάσταση με τις υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε σχέση με το ρόλο και το χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης. Απάντησε έτσι στα σενάρια περί «κοινής δράσης της αντιπολίτευσης» που τροφοδοτεί η παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης να προχωρήσει σε συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο ΔΣ, ξεκαθάρισε πως το θέμα για την παράταξη δεν αφορά στα πρόσωπα που θα το συγκροτούν, αλλά είναι επίσης βαθιά πολιτικό και σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας τους. Μάλιστα συμπλήρωσε: «Δε μας ενδιαφέρει τι ταμπέλα έχει το μαγαζί, αλλά τι πουλάει μέσα. Η δημοκρατική λειτουργία στην ΤΑ είναι ζητούμενο».

Παρουσιάζοντας ορισμένες από τις προτεραιότητες της παράταξης, ο Αγ. Σαχίνης σημείωσε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο, δράση και πόρους τα Διαμερισματικά Συμβούλια. Θα ενισχύσει τους δεσμούς που έχει με τις γειτονιές, εκεί όπου υπάρχει η ξεχασμένη Θεσσαλονίκη. Θα αντιπαλέψει τη λογική της ανταποδοτικότητας. Αλλά και τις κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης για το ρόλο της Θεσσαλονίκης στους στρατηγικούς πολιτικούς σχεδιασμούς της, όπως είναι η εγκατάσταση ΝΑΤΟικού στρατηγείου στο Γ' Σώμα Στρατού και η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνη του 2003. «Δε θέλουμε την πόλη προγεφύρωμα και διαμετακομιστικό κόμβο στρατευμάτων».

Διαψεύδονται οι κασσάνδρες

Απάντηση σε όσους ακόμη και σήμερα επιμένουν να υπονομεύουν τη συνοχή της παράταξης, έδωσαν οι δύο εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Τόσο η Χ. Γιαταγάνα, όσο και ο Γ. Μπουτάρης, ξεκαθάρισαν ότι γίνεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες η διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων της παράταξης. «Μας ενώνει η πόλη μας», είπαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν ότι η πολυμορφία που υπάρχει στο εσωτερικό της παράταξης είναι και το πλεονέκτημά της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτικές οι ευθύνες της οικονομικής διαχείρισης (2008-04-17 00:00:00.0)
Υπηρετούν το ίδιο... «όραμα» (2006-10-03 00:00:00.0)
«Πρωτοβουλία» για διαχείριση της κυρίαρχης πολιτικής (2005-09-07 00:00:00.0)
Παραβρέθηκαν (2004-01-31 00:00:00.0)
Δημοσκόπηση - απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση (2002-05-21 00:00:00.0)
Απλώνει τα φτερά της (2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ