Πέμπτη 17 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πολιτικές οι ευθύνες της οικονομικής διαχείρισης

Τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση οικονομικής ατασθαλίας στην ταμιακή υπηρεσία του δήμου, υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης την περασμένη Τρίτη.

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της οικονομικής ατασθαλίας πυροδότησε ένα δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, όπου γίνεται και πάλι λόγος για οικονομικές ατασθαλίες. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της «υπεξαίρεσης» αφορά υπάλληλο της ταμιακής υπηρεσίας του δήμου, ο οποίος είχε καταχραστεί χρήματα από τις ασφαλιστικές εισφορές για τα Ταμεία των εργαζομένων.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι η διοίκηση του δήμου περιμένει να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύσσωμες οι παρατάξεις «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» με επικεφαλής τη Χρ. Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ), «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής το Γ. Μπουτάρη και «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της Οικολογίας» με επικεφαλής τον Τρ. Μηταφίδη (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ζήτησαν την παραίτηση του δημάρχου.

Ο Αγάπιος Σαχίνης εκ μέρους της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» άσκησε σφοδρή κριτική στην πολιτική διοίκηση της παράταξης Παπαγεωργόπουλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σας βαρύνουν πολιτικές ευθύνες. Χρειάζεται εναντίωση στις πολιτικές αυτές και ανάληψη των πολιτικών ευθυνών» και υπογράμμισε τις πολιτικές ευθύνες της διοίκησης και για την όποια «κακή» νοοτροπία κάποιων εργαζομένων. Ως «προβοκατόρικο λιβελογράφημα» χαρακτηρίζει η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που προσπαθεί να διαχωρίσει την παράταξη από τον επικεφαλής της Αγ. Σαχίνη. «Στη σημερινή αντιλαϊκή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», προσθέτει, «απάντηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η συγκρότηση ενός μετώπου όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων της πόλης μας που αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν τη βαρβαρότητα σε τοπικό, όσο και κεντρικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ