Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Επιλογές
Θεατρικές αυλαίες
«Ιουλιέτα των Μάκιντος», στο θέατρο «Σημείο»
«Ιουλιέτα των Μάκιντος», στο θέατρο «Σημείο»
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο «Σημείο», με το έργο του πρόωρα χαμένου ποιητή Στέλιου Λύτρα «Ιουλιέτα των Μάκιντος», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Νίκου Διαμαντή, σκηνικά - κοστούμια Φλώρας Κουτσουμάνη και φωτισμούς Γιώργου Κορδέλλα. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Γεράσιμος Δεστούνης, Γιώργος Κώνστας, Γιώργος Σπανόπουλος, Δημήτρης Αγοράς, Κωνσταντίνα Χαραμποπούλου, Αλέξανδρος Καμαρινέας. Χρησιμοποιώντας με απόλυτη ελευθερία το μύθο του Σαίξπηρ, το έργο τοποθετεί το πρόσωπο μιας μοντέρνας Ιουλιέτας μέσα σε μια υπερσύγχρονη μελλοντική κοινωνία, την ΙΝΤΡΑ, σε αναζήτηση του Ρωμαίου της. «Είναι ένα μετα-φουτουριστικό υπαρξιακό έργο» - σημειώνει ο Νίκος Διαμαντής- «που αντιθέτει στον εφιάλτη της εξουσίας τον απόλυτο έρωτα».
  • Πρεμιέρα, σήμερα, και στο «Θέατρο Κάτω από τη γέφυρα», με το έργο του Αζίζ Νεσίν «Το Θεριό του Ταύρου», που ανεβαίνει σε μετάφραση Ερμου Αργαίου, σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή και σκηνικά Κώστα Κουρμουλάκη. Παίζουν: Κώστας Λάσκος, Κέλλη Μαρκαντωνάτου, Κώστας Κλάδης, Βαγγέλης Μελής, Γιώργος Κωτσάκης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Ιωάννα Αυγερινού, Παναγιώτης Καποδίστριας. Παράλληλα, στο θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα» θα λειτουργεί από αύριο και για δύο μήνες έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πέτσα με την τελευταία του δουλιά με θέμα «Η Αθήνα που χάνεται». Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 11 Μαρτίου.
  • Αρχισαν, χθες , στο «Plus Soda» οι παραστάσεις του έργου «High Energy» του Γιώργου Λ. Μπακόλα, μια μυστηριώδης κωμωδία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου. Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Βάνα Πεφάνη, Μαριάννα Λαγουρού, Λαέρτης Μαλκότσης, Χρήστος Σκορδάς, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ