Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«The Danger Sisters»

Η Λαβίνα και η Σουζέτ υπήρξαν για χρόνια κολλητές φίλες και μοιράζονται ένα ένδοξο παρελθόν ως γκρουπις σε ροκ συγκροτήματα. Κάποια στιγμή όμως οι δρόμοι τους χώρισαν. Είκοσι χρόνια μετά έχοντας χάσει τη δουλιά της και με μεγάλη ανάγκη για χρήματα και βοήθεια, η Σουζέτ θα αναζητήσει την παλιά της φίλη.

Οι ζωές των δύο γυναικών όμως έχουν αλλάξει και τίποτα δε θυμίζει τις παλιές ξέγνοιαστες μέρες τους. Η Σουζέτ βλέπει τη φίλη της να έχει εγκαταλείψει τις ροκ διδαχές του παρελθόντος, να έχει αφοσιωθεί σε μια καθωσπρέπει ζωή κοντά στο σύζυγο και τα παιδιά της και να ασχολείται με φιλανθρωπίες ή δε Λαβίνια αντιμετωπίζει μια κολλητή που έχει κολλήσει, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, σε μια συμπεριφορά τουλάχιστον εφηβική, με μερικά επιπλέον τατουάζ και μια συμπεριφορά αλλοπρόσαλλη. Μαζί τώρα θα πρέπει να συγκατοικήσουν. Και να ξαναδούν τη ζωή λίγο διαφορετικά.

Αποφασίζει κάποιος να φτιάξει μια ταινία. Ψάχνει να βρει σε ποιο πράγμα θέλει να επικεντρώσει ή τι χρώματα θέλουν να έχουν οι εικόνες του. Βρίσκει, λοιπόν, ότι αυτό που θέλει να δηλώσει είναι η επίδραση του χρόνου στον άνθρωπο και οι συμβιβασμοί που αναγκάζεται να κάνει για να επιβιώσει. Αν είσαι «μάγκας», λες τα πράγματα με τ' όνομά τους χωρίς κερασάκια και γαρνιτούρες. Αν όμως και εσύ ο ίδιος έχει συμβιβαστεί, τότε απλά παραθέτεις μπερδεμένες εικόνες. Βάζεις και λίγο ροκ μουσικούλα και δυο τρία προβληματάκια βουτηγμένα στα κλισέ και φτιάχνεις μια γλυκανάλατη ταινιούλα, με αναμενόμενο τέλος και αδιάφορο χιούμορ.

Στην ταινία όλα είναι αναμενόμενα και μέτρια χωρίς καμιά διάθεση λύτρωσης και αλήθειας. Αντιμετωπίζει καταστάσεις και συναισθήματα με μια ελαφρότητα που σε κάνει να νιώθεις λίγο χαμένος. Ισως σας κάνει να περάσετε καλά, αλλά σίγουρα δε θα σας εντυπωσιάσει.

Αμερικανική κομεντί παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Μπομπ Ντόλμαν. Με τους: Γκόλντι Χον, Σούζαν Σάραντον, Τζέφρι Ρας, Ερικα Κρίστενσεν, Ρόμπιν Τόμας, Εύα Αμούρι, Μάθιου Κάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ