Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Ενάντια στην αστική τάξη και στον ιμπεριαλισμό

Απαντητική επιστολή της CUTV στο ΠΑΜΕ

Με ευχαριστήριο τηλεγράφημα απάντησε στα θερμά μηνύματα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ προς τους αγωνιζόμενους εργάτες που παλεύουν ενάντια στην αντεπανάσταση, στη Βενεζουέλα, ο γενικός γραμματέας της CUTV, Pedro Eusae.

Πιο συγκεκριμένα, στο τηλεγράφημά του ο γραμματέας της CUTV περιγράφει ότι δεν έχει προηγούμενο το εγκληματικό σαμποτάζ ενάντια στην εθνική οικονομία κάτω από την αστική απεργία και ότι γίνεται προσπάθεια για μαζική απάντηση και νίκη από τον εργαζόμενο λαό. «Είναι αυτονόητο - συνεχίζει - ότι ο εργαζόμενος λαός δεν έχει καμία σχέση με τη "γενική απεργία", που σκοπό έχει την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, για να εκπληρωθούν οι επιθυμίες της εθνικής ολιγαρχίας και του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού για τη διαμόρφωση της Λατινικής Αμερικής σε ένα μέτωπο από κυβερνήσεις και λαούς (Βενεζουέλα, Βραζιλία, Εκουαδόρ) με ένα σχέδιο κυριαρχίας που βασίζεται στην εφαρμογή του ALCA».

Σημειώνεται επίσης ότι «η προσπάθεια ανατροπής του Τσάβες, μέσω του οικονομικού σαμποτάζ, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου υπό την καθοδήγηση των ηγεσιών της Ομοσπονδίας και της CTV, των κομμάτων της Δεξιάς και της νεοφιλελεύθερης ηγεσίας των πετρελαίων της Βενεζουέλας (PDVSA) και των μέσων ενημέρωσης. Το δυνατό σημείο του οικονομικού χτυπήματος ήταν η ολοκληρωτική παράλυση της εθνικής εταιρίας πετρελαίων. Το 90% των εργαζομένων με ηρωισμό και πατριωτισμό μάχονται για την αντιμετώπιση της κρίσης που τα αποτελέσματά της αρχίζουν να επηρεάζουν το επίπεδο ζωής και την εθνική οικονομία».

Υπογραμμίζεται επίσης στο τηλεγράφημα: «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την υπεύθυνη στάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο μετρό του Καράκας, που παρά το κύμα των διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και των διαφόρων απειλών που δέχονταν, κατάφεραν να διατηρούν σε λειτουργία αυτό το σημαντικό μέσο μεταφοράς της πόλης. Γι' αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία στο ρόλο των εργαζομένων στον τομέα της μεταφοράς, και όχι μόνον. Τα μέσα μεταφοράς δεν παρέλυσαν, παρ' όλα τα βίαια μέσα που χρησιμοποίησε η Δεξιά. Ενας σοφέρ των μέσων μεταφοράς στην πόλη Μαρακάι χτυπήθηκε και το αυτοκίνητό του κάηκε με αυτόν μέσα. Εκατό οδηγοί βυτιοφόρων αψήφησαν τις απειλές και τους εκβιασμούς των ιδιοκτητών των εταιριών μεταφοράς και έκαναν τη μεταφορά του πετρελαίου (βενζίνης) σε όλες τις περιοχές.

Οι εργαζόμενοι της χώρας δεν ακολούθησαν τους πραξικοπηματίες που σκοπό έχουν να παραλύσουν τη χώρα. Εκείνες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράλυσαν το έκαναν με παράνομη απόφαση των ιδιοκτητών-εργοδοτών. Αυτό έγινε μεταξύ άλλων στις ισχυρές οικονομικές ομάδες (για παράδειγμα, Ομάδες Εταιριών), ακολουθώντας τα αντιδημοκρατικά σχέδια. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν στα εργατικά κέντρα».

Τέλος, ο γραμματέας της CUTV σημειώνει: «Στα πλαίσια του στόχου που έχει σήμερα η πλειοψηφία του λαού της Βενεζουέλας για να νικήσει το εγκληματικό οικονομικό σαμποτάζ και να χτυπήσει την αντιδημοκρατική Δεξιά, η ομοσπονδία κινητοποιεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν με επαναστατική διάθεση και με πατριωτισμό. Οργάνωση και καθοδήγηση των αναγκαίων δυνάμεων για την οριστική ανατροπή αυτών που πίσω από τα δολάρια και την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση συνωμοτούν ενάντια στο πρόγραμμα εθνικής ανεξαρτησίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ