Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Η ιδιωτικοποίηση προχωρά με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζα και στους υποψήφιους «στρατηγικούς επενδυτές» συνεχίζονται οι διεργασίες για την παραχώρηση ποσοστού μέχρι 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, που θα σημάνουν την απαρχή της ιδιωτικοποίησης του δεύτερου σε μέγεθος τραπεζικού ιδρύματος που βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο.

Ως γνωστόν, όλο το προηγούμενο διάστημα, o χρηματοοικονομικός οίκος «J. P. Morgan», που ανέλαβε την αρμοδιότητα συμβούλου της διοίκησης της Εμπορικής, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με ξένους τραπεζικούς ομίλους, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει κατ' αρχήν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη πακέτου συνεργασίας με την Εμπορική Τράπεζα, με απώτερο στόχο την απόκτηση του 10% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Εμπορική Τράπεζα, η οποία τις προηγούμενες μέρες (και ενώ στο τέλος Φλεβάρη έληγε η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους) τηρούσε «σιγήν ιχθύος», χτες εξέδωσε επίσημη λακωνική ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Στη χτεσινή της ανακοίνωση η Εμπορική Τράπεζα επισημαίνει ότι βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής διεθνούς στρατηγικού συμμάχου, υπενθυμίζοντας ότι πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, που έδειξαν σχετικό ενδιαφέρον, είχαν παρακληθεί να υποβάλουν μη δεσμευτικές προτάσεις συνεργασίας μέχρι το τέλος του περασμένου Φλεβάρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό το διάστημα η διαδικασία συνεχίζεται με προκαταρκτικές συζητήσεις επί... ενός αριθμού μη δεσμευτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν από ορισμένους από αυτούς που είχαν ενδιαφερθεί αρχικώς, χωρίς να διευκρινίζεται πάντως πόσοι και ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι. Σε σχέση μ' αυτό τονίζεται και στην ανακοίνωση ότι «τα ενδιαφερόμενα μέρη και ο σύμβουλος της τράπεζας επιθυμούν να μη γίνουν περαιτέρω συγκεκριμένες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της παρούσας φάσης, όπως άλλωστε επιβάλλεται και από τη διεθνή πρακτική για παρόμοιες υποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ