Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διογκώνονται τα χρέη στους προμηθευτές

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προμηθευτών Επιστημονικών Συσκευών και Ιατρικών Μηχανημάτων

Στο προσκήνιο θέτει εκ νέου τα χρέη των νοσοκομείων προς τις προμηθευτικές επιχειρήσεις ιατρικού εξοπλισμού, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής στραγγαλισμού των κοινωνικών δαπανών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Επιστημονικών Συσκευών και Ιατρικών Μηχανημάτων. Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι τα χρέη ανέρχονται σε δεκάδες δισ. δρχ. και πολλές από τις οφειλές καθυστερούν πάνω από δεκαπέντε ή και είκοσι μήνες.

Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου θα συσταθεί στα μέλη του στο εξής και από τα μέσα του Μάρτη να ζητούν την αιτιολογημένη απόφαση του ΔΣ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και την αντίστοιχη βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας ότι υπάρχει εγγεγραμμένη η απαιτούμενη πίστωση και η ταμειακή ευχέρεια για την πληρωμή της σχετικής δαπάνης, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Επίσης, να ζητούν την εξόφληση των οφειλών μέσα σε τρεις μήνες και εάν αυτό δε γίνεται, να μην πραγματοποιούν νέες παραγγελίες.

  • Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να υπογραφεί νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο θα περιλαμβάνει περίπου 300 νέα φάρμακα και πέντε μειώσεις τιμών μετά από αίτηση των φαρμακοβιομηχάνων, προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ